Home Nieuws Armando Obispo concentreert zich op Telstar én op behoud basisplaats: ‘Pas daarna...

Armando Obispo concentreert zich op Telstar én op behoud basisplaats: ‘Pas daarna gaat de blik op Ajax’

692
0

Armando Obispo verdedigde zondagmiddag naar behoren in de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

De verdediger ziet weer kansen op meer speeltijd nu Andre Ramalho geblesseerd is geraakt en maanden achtereen is uitgeschakeld. Met de topper tegen Ajax op de agenda zegt Obispo nog niet aan die wedstrijd te denken. Na de overwinning in de Euroborg werd Obispo gevraagd of hij uitkijkt naar de wedstrijd tegen Ajax maar daar had de verdediger een passend antwoord op. Er dient namelijk eerst volledige focus te zijn op de wedstrijd tegen Telstar.

Obispo weet dat er kansen gloren op een basisplaats de komende weken en dus denkt Obispo van wedstrijd tot wedstrijd. “De focus lag op Groningen en die gaat nu op het bekertoernooi”, zegt hij tegen Voetbal International. “Pas daarna gaat de blik op Ajax.”

Er is veel vertrouwen bij PSV dat de wedstrijd tegen de nummer twee in winst omgezet gaat worden. Obispo kijkt alvast toch even vooruit. “Het is fijn dat we bovenaan staan en er als koploper aan beginnen, maar de resultaten van vandaag zeggen niet veel over de vorm. Het zijn wedstrijden op zich. Of we revanchegevoelens hebben? Uiteraard.” Roger Schmidt gaf aan dat hij Obispo goed en geconcentreerd vond spelen in Groningen. De Duitse trainer is een meester in het geven van vertrouwen aan zijn spelers maar het heeft er toch echt alle schijn van dat Schmidt een vervanger wenst te halen voor Ramalho.

Armando Obispo lijkt daar totaal niet mee bezig te zijn. De stopper concentreert zich met name op het behouden van zijn basisplaats omdat hij daar direct invloed op heeft. “Als de kans komt moet je ‘m pakken en ik ben blij dat ik er nu sta. Ik voel me goed en fit en vind dat het vandaag vrij goed gegaan is”, aldus de vol vertrouwen spelende linksbenige centrale verdediger.


Vorig artikelRoger Schmidt uitgesproken en enthousiast over Mauro Júnior: ‘Op dit moment is hij Max voorbij’
Volgend artikelPSV-Ajax wordt voor vijfde jaar op rij geleid door scheidsrechter Makkelie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in