Arias en Pereiro nog niet zeker van WK in Rusland

17
0

Gaston Pereiro en Santiago Arias zouden in transferwaarde flink stijgen mochten beide landen zich kwalificeren voor het WK in Rusland. Vooralsnog is dat nog niet het geval.

Uruguay heeft een grote kans laten liggen zich te verzekeren van een plaats op het WK in Rusland. Uit bij hekkensluiter Venezuela kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Uruguay staat er echter nog altijd goed voor. Met twee punten voorsprong op Chili en Colombia en drie op Peru en Argentinië kan de ploeg het volgende week thuis tegen Bolivia definitief afmaken. Pereiro werd door de bondscoach van Uruguay op de tribune gelaten.

Santiago Arias heeft met Colombia thuis verrassend met 1-2 verloren van Paraguay. Daar leek het lange tijd niet naar uit te zien. In de 79ste minuut zorgde Radamel Falcao voor de ogenschijnlijk bevrijdende 1-0 voorsprong voor de Colombianen. In de 89ste en 90ste minuten lieten Oscar Cardozo en Antonio Sanabria de wedstrijd alsnog kantelen voor Paraguay.

Door de late nederlaag komen de WK-kansen voor Colombia in gevaar. Met alleen nog het uitduel tegen Peru te gaan volgende week heeft Colombia eigenlijk een zege nodig om datzelfde Peru, Argentinië en Paraguay voor te blijven en zich zo te verzekeren voor een plaats op het WK. Arias speelde de volledige wedstrijd.