Home Nieuws Anwar El Ghazi baalt van Aston Villa en Everton maar wil nu...

Anwar El Ghazi baalt van Aston Villa en Everton maar wil nu Ajax pijn doen

2573
0

Anwar El Ghazi heeft de deur van de Premier League inmiddels dichtgeslagen maar zijn jaren bij Aston Villa en Everton hebben hem wel pijn gedaan.

El Ghazi kwam niet voor in de plannen van toenmalig Aston Villa-manager Steven Gerrard en een tussentijdse huurtransfer naar Everton pakte ook niet uit zoals gehoopt en dus blikt hij met minder prettige gevoelens terug op zijn jaren in Engeland. “Als er iets misgaat, kijk ik altijd als eerst naar mezelf en geef ik niet meteen een ander de schuld”, zegt hij in een interview met The Athletic. “Maar vorig seizoen had ik meer kansen moeten krijgen.”

“Ik heb geen kans gekregen bij Everton. Ik ga niet liegen: het was een heel zware periode voor mij. Heel zwaar. Maar ik ben altijd hard blijven werken.”

Deze zomer was een terugkeer naar Nederland de beste optie. “Ik had een heel goed gesprek met Ruud van Nistelrooij en Marcel Brands. Ik voelde me weer geliefd, dat was het belangrijkst. Eigenlijk wilde ik Aston Villa niet verlaten, maar mijn contract liep nog maar één jaar door en bij PSV zat een trainer die me graag wilde. Het was geen makkelijke keuze.”

Inmiddels schurkt de aanvaller tegen de basisopstelling aan bij PSV. Ook in Noorwegen was zijn spel hoopgevens. Anwar El Ghazi was na afloop in gesprek met ESPN toch niet helemaal tevreden over zijn wedstrijd tegen Bodø/Glimt. “Ik heb wel een goede assist gegeven, maar ik zat niet lekker in de wedstrijd. Ik had veel slordige momenten. Niet alleen ik, maar het hele team. Maar toch de drie punten, dus we gaan met een goed gevoel weg en nu op naar zondag.”

“We hadden meer doelpunten moeten maken en dat hebben we nagelaten. Dan scoren zij nog de 1-2, terwijl je weer een clean sheet wil hebben. Ook voor Drommel natuurlijk, het is fijn dat hij eindelijk weer mocht spelen. Het is fijn als je dan een clean sheet hebt, maar daar hebben we hem niet mee geholpen.”

El Ghazi kijkt al uit naar de wedstrijd van komend weekend. “Dat wordt heel speciaal”, zei hij daarover. “Het wordt een heel mooie wedstrijd. Wedstrijden tussen PSV, Ajax en Feyenoord zijn de mooiste die er zijn. Voor mij wordt het speciaal vanwege mijn verleden bij Ajax. Ik kijk er naar uit om weer daar heen te gaan en daar te voetballen. Hopelijk gaan we met de drie punten weer naar huis.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here