Home Nieuws ‘Angstaanjagend’ PSV maakt indruk in Deense media: ‘Overlopen, na Celtic hadden we...

‘Angstaanjagend’ PSV maakt indruk in Deense media: ‘Overlopen, na Celtic hadden we dit niet verwacht’

3079
0

De dreun die PSV dinsdagavond uitdeelde aan FC Mydtjylland kwam hard aan in Denemarken.

De Deense club heeft inmiddels wat ervaring op het hoogste niveau maar kende dinsdagavond een beroerde avond in het Philips Stadion. Een ronde eerder ging het gelijk op tegen het Schotse Celtic en de Deense media en fans voorzagen een zelfde tweeluik tegen PSV. Het liep aleszins anders, hoewel er nog wel een 2e wedstrijd gespeeld dient te worden. De Deense kranten waren dinsdagavond na de wedstrijd meteen al om wat de volgende ronde aangaat. ‘Na Celtic hadden we dit niet verwacht’, aldus een kritische nabeschouwing vanuit Denemarken.

TV analisten waren na afloop hard voor Mydtjylland. ‘Ik denk dat ze blij mogen zijn dat het maar 3-0 is geworden. PSV had op het einde nog een paar goede mogelijkheden, maar Lössl trad goed op’, aldus de Deense oud-voetballer.

BT gebruikt de woorden ‘overklast’. ‘Midtyjlland is overklast. Uiteindelijk wordt het máár 3-0 voor PSV. Hoewel Midtjylland vooral in het begin van de wedstrijd het gevoel zal hebben gehad dat het goed begon, was PSV simpelweg minstens een klasse beter. Het schroefde het tempo in de eerste helft een paar keer op en was heel effectief. Na rust hadden de Nederlanders de volledige controle over de wedstrijd. PSV creëerde enkele goede mogelijkheden, vooral Cody Gakpo en Noni Madueke speelden briljant. Gelukkig voor Midtjylland hield Jonas Lössl het doel van de bezoekers schoon.’

Ekstra Bladet zag bijna een walk-over voor PSV. ‘In Nederland werden ze overlopen door een ongelooflijk efficiënt PSV. De Denen moeten een wonder verrichten tijdens de return in Herning als ze nog door willen naar de play-offs van de Champions League’, aldus de krant.

Ekstra Bladet wijst nog wel naar het verzwakte elftal door recente besmettingen maar de Deense krant zag dat het elftal van trainer Hendriksen overall te kort kwam. ‘Bo Henriksen kon nog steeds acht van de elf spelers van de basis tegen Celtic opstellen, maar de defensie was hard geraakt. In het begin was Midtjylland nog goed, maar daarna begon PSV zijn klasse te tonen’, aldus Ekstra Bladet, dat het woord ‘angstaanjagend’ gebruikt bij het benoemen van de aanvallende kwaliteiten van het elftal van Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here