Home Nieuws Angst en beven bij PSV? ‘Nederlaag tegen Ajax heeft erin gehakt bij...

Angst en beven bij PSV? ‘Nederlaag tegen Ajax heeft erin gehakt bij PSV’

28
0

De analisten van Ziggo denken dat PSV een mentale tik heeft gehad van het verlies bij Ajax. De nederlaag zou flink doordreunen denken zowel Youri Mulder als Wim Kieft.

Mulder begint met het feit dat hij vindt dat Mark van Bommel zijn middenveld niet had moeten wijzigen tegen Ajax. Van Bommel koos in Amsterdam met Pablo Rosario, Michal Sadilek en Jorrit Hendrix voor drie controlerende spelers.

Mulder denkt dat de nederlaag bij Ajax er in heeft gehakt bij PSV. “Het heeft misschien toch iets met die ploeg gedaan. Ze verliezen met die drie defensieve middenvelders. Het is een beetje door angst ingegeven.”

Of Mulder een punt heeft valt moeilijk te beoordelen. PSV had immers in Arnhem ook kunnen winnen en dan was de analyse van Mulder niets waard geweest.

“Vandaag speelde Pereiro, maar die speelde een enorm slechte wedstrijd. Daarvoor was dat middenveld gewoon goed. Waarom ineens die greep naar die drie middenvelders? Dat heeft ze de das omgedaan, denk ik. Je krijgt dan de angst. Het voetbal is er dan uit.”

Ruud Gullit ziet dat niet alles vanzelf meer gaat bij PSV. “Het loopt steeds stroever. Ze moeten het steeds goedmaken in de laatste minuten. Uiteindelijk gebeurt het wel, maar het kan niet blijven gebeuren. Ajax speelt veel makkelijker.”

Wim Kieft is het grotendeels eens met zijn collega’s. “Je ziet gewoon dat Ajax geloof heeft. Dat zag je aan hoe ze de wedstrijd begonnen tegen Willem ll. Bij de warming-up zag je al dat iedereen erbij was en gefocust was. Bij PSV is het angst en beven.”


Vorig artikelDumfries strijdbaar: ‘Wij gaan dit niet weggeven’
Volgend artikelLuuk de Jong rekent op misstap Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in