Home Nieuws Spanje maakt kennis met ‘onbekende’ Angelino

Spanje maakt kennis met ‘onbekende’ Angelino

75
0

Hoewel de ontwikkeling van PSV’s nieuwe flankspeler Angelino razendsnel verloopt, is de Spanjaard in eigen land nog een grote onbekende.

Een lichte zucht van opwinding en bewondering maakte deel van de Barcelona supporters op de hoge eretribune met overkapping in Camp Nou, toen Angelino aan de basis stond van een vloeiende aanval van PSV.


De Spanjaard passte soepel van defensie naar het middenveld en middels een prachtige aanval over diverse schijven lieten PSV en met name Angelino zien wat ze in hun mars hadden tegen de Catalaanse grootmacht. Het was feitelijk de eerste kennismaking op het hoogste niveau van het Spaanse publiek met landgenoot Angelino. De jongeling is vooralsnog een grote onbekende in zijn vaderland. Hoe lang dat nog duurt valt te bezien.

Angelino zit namelijk voor het eerst bij de selectie van Jong Spanje. “Hij is een grote onbekende in het grootste gedeelte van het land”, zegt Edwin Winkels, kenner van het Spaanse voetbal en correspondent in Barcelona in gesprek met Omroep Brabant.

“Hij verruilde op zestienjarige leeftijd Deportivo La Coruña voor Manchester City en is daarna uit beeld verdwenen in Spanje”, weet Winkels.

“Pas bij NAC ging hij veel spelen, maar hij zal nu bij PSV wellicht meer in de picture komen, maar op dit moment hebben de media het nooit over hem.”

Oud-PSV’er Arthur Numan en ervaringsdeskundige wat de linksback positie aangaat is onder de indruk. “Hij is een back die veel drive naar voren heeft, agressief is en durft te voetballen. De afstemming met je medespelers moet dan wel goed zijn, maar tot nu toe ziet dat er prima uit bij PSV. Hij moet misschien nog leren om wat beter zijn momenten uit te kiezen, maar ik had dat bijvoorbeeld ook niet op jonge leeftijd. Je hebt dan zoveel energie en je blijft maar gaan.”

Winkels durft niet in te schatten hoe ver de vleugelverdediger kan reiken bij het Spaanse elftal. “Het is wel vrij laat om pas op je 21ste voor het eerste bij de selectie van Jong Spanje te zitten. Daarnaast is er in Spanje een grote vijver met heel veel talenten.” Ook Numan waagt zich niet aan een voorspelling. “Maar hij heeft ontzettend veel potentie en hij moet zich nu lekker op PSV focussen en proberen om Europees op te vallen, dan komt de rest vanzelf.”


Facebook Comments