Home Nieuws Angeliño uit de gratie bij RB Leipzig

Angeliño uit de gratie bij RB Leipzig

13315
0

Voormalig PSV revelatie Angeliño is even niet meer zo geliefd bij werkgever RB Leipzig.

De Spaanse linksback kende prima maanden bij Leipzig maar botst de laatste maanden met de vertrekkende trainer Nagelsmann. Angelino is niet geschorst of geblesseerd, maar ontbrak toch in de verloren bekerfinale tegen Dortmund.


‘Hij is er niet bij. Ik hoef verder niet op de exacte redenen daarvoor in te gaan’, zei Nagelsmann woensdag op zijn persconferentie.

Het Duitse Sport1 voelde dat er meer aan de hand was en vroeg door. De verslaggever nam met het antwoord geen genoegen en kreeg van de clubleiding nog de reactie dat Angeliño ‘vanwege sportieve redenen’ niet bij de selectie zit. Recent waren er ook wrijvingen en dat is opvallend te noemen want de Spanjaar geldt als voorbeeldig prof.

Alles wijst erop dat Nagelsmann de Spanjaard disciplinair gestraft heeft naar aanleiding van zijn gedrag. Angeliño deed in de laatste vier competitiewedstrijden van Leipzig wel mee. Afgelopen weekend, toen Leipzig ook al tegenover Dortmund stond, maakte de linksback 75 minuten vol en leek er niets aan de hand.

Angeliño en Nagelsmann botsten eerder dit seizoen al eens met elkaar. De Spanjaard herstelde toen van een spierblessure en liet op social media weten dat hij klaar was voor zijn rentree, terwijl de medische staf daar heel anders over dacht. Nagelsmann was niet te spreken over de opmerkingen van Angeliño, die dit seizoen door Leipzig definitief werd overgenomen van Manchester City. De Duitse trainer vond dat Angelino op zijn woorden moest passen op sociale media.


Facebook Comments