Home Nieuws André Ramalho denkt na over toekomst, verdediger hoopt ooit in thuisland Brazilië...

André Ramalho denkt na over toekomst, verdediger hoopt ooit in thuisland Brazilië te spelen

5188
0

André Ramalho is op dit moment onder Ruud van Nistelrooij geen vaste waarde in het eerste elftal. De verdediger uit Brazilie moet op dit moment meerdere spelers voor zich dulden.

Joran Teze en Armando Obispo zijn de Braziliaan voorbij gestreefd en zelfs Jarrad Branthwaite lijkt op dit moment de voorkeur te krijgen boven André Ramalho. Dat is even wennen voor de stopper uit Brazilië, die nooit in de Braziliaanse hoogste klasse actief was en ook nauwelijks ervaring heeft met een rol als wisselspeler zoals nu bij PSV het geval is.

En dat is momenteel wel iets waar hij over nadenkt. Of het met zijn reserverol te maken heeft, is niet duidelijk maar Ramalho sluit zeker niet uit dat hij in de toekomst een transfer gaat maken naar Brazilië. Ramalho vertelde deze week in gesprek met LAF, Life After Football, over zijn eerste maanden in Nederland en zijn aanpassingstijd in zijn nieuwe thuisland.

‘Ik ben uit Brazilië vertrokken toen ik achttien jaar oud was en heb daar dus nooit op het allerhoogste niveau gevoetbald”, zegt Ramalho tegen Life After Football. De Braziliaan lijkt op termijn wel open te staan voor een terugkeer naar zijn geboorteland en naar de competitie aldaar. “Ik ben ook opgegroeid met het kijken naar alle traditionele clubs in ons land en het is iets waar ik wel over na denk.”

Toen Ramalho Brazilië achter zich liet, vertrok hij naar Oostenrijk. Daar had hij het wel even zwaar met het aanpassen. Iets waar Ramalho in Nederland een stuk minder last van had. “Ik vergelijk niet graag wat beter of slechter is, maar ik denk dat de directe stap van Brazilië naar Nederland makkelijker zou zijn geweest dan de stap naar Oostenrijk. In vergelijking met Oostenrijkers en Duitsers zijn de Nederlanders wat opener. Dat is het voornaamste verschil. Daar kwam ik al direct bij aankomst in Eindhoven achter”, aldus wisselspeler André Ramalho.


Vorig artikelBijval voor De Jong, Nico Dijkshoorn doet beroep op PSV fans: ‘We hebben het met z’n allen uit zijn handen geslagen’
Volgend artikelXavi Simons droomt van WK in Qatar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in