Home Nieuws Anderlecht wijst naar Bakayoko: ‘Hij was ongeduldig, wij hebben geen fout gemaakt’

Anderlecht wijst naar Bakayoko: ‘Hij was ongeduldig, wij hebben geen fout gemaakt’

2900
0

Ook afgelopen interlandperiode bleek Johan Bakayoko weer belangrijk te zijn voor het Belgische nationale elftal.

België heeft met een zege op Azerbeidzjan de leiding overgenomen in groep F van de kwalificatie voor het EK van 2024. De Belgen van bondscoach Domenico Tedesco wonnen in Bakoe met 1-0 door een treffer van Yannick Carrasco na een schot van Johan Bakayoko.

Carrasco scoorde in de 38e minuut. Hij raakte het schot van Bakayoko aan en veranderde het daarmee van richting. Daardoor was doelman Shakhrudin Magomedaliyev kansloos. Het is wel duidelijk dat Johan Bakayoko ook internationaal aan de weg timmert en dat dit seizoen wellicht zijn laatste seizoen bij PSV zal zijn. De clubs struikelen bijna over elkaar heen als het om biedingen op de snelle jonge aanvaller gaat.

Clubs als Paris Saint-Germain en Brentford hadden en hebben tientallen miljoenen euro’s over voor Johan Bakayoko. In Brussel volgde men de ontwikkelingen van Bakayoko op de voet want de aanvaller was ook ooit onderdeel van Anderlecht en de opleiding van de club uit Brussel.

Toch beweert jeugdtrainer Roel Clement van Anderlecht dat zijn club absoluut geen fout heeft gemaakt door Bakayoko te laten vertrekken. Bakayoko werd weggestuurd uit de jeugdopleiding van Club Brugge, waarna hij via KV Mechelen bij Anderlecht terechtkwam. Daar liet een contractaanbieding echter op zich wachten en bleek de aanvaller met zijn familie voor PSV te kiezen.

Clement benadrukt in het Belgische medium Het Nieuwsblad dat een contract voor Bakayoko er wel zou zijn gekomen. “Dat zou er zeker gekomen zijn. Maar Johan was pas één seizoen eerder overgekomen van KV Mechelen, het was een beetje vroeg.” Echter was dat het niet alleen want Anderlecht was bovendien nog niet honderd procent overtuigd.

“Zeker omdat Johan lichamelijk vroeg matuur was. Hij was sterker, groter en krachtiger dan zijn leeftijdsgenoten – daardoor kon hij vaak uitblinken. Dan moet je voorzichtig zijn: zal zo een speler de nodige stappen blijven maken?”

De Belgische club uit Brussel rekende op een langer verblijf van Bakayoko maar kwam bedrogen uit. “We dachten ook stomweg dat Johan bij ons zou blijven. Hij had een goed seizoen gehad, was gelukkig bij ons, maar er was ook nog groeimarge. De club heeft geen fouten gemaakt. Opeens was daar PSV. En Johan was ongeduldig. Het was zijn keuze om te vertrekken”, wijst men in Brussel naar de daadkracht van PSV.


Vorig artikelValentijn Driessen heeft één grote vraag na nipte zege Oranje en brandt viertal internationals af
Volgend artikelKraay junior laat niets heel van basisklant Oranje: ‘Ik vond het pijnlijk en bijna gênant’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in