Home Nieuws Anastasiou tevreden met prestaties zwak Roda JC

Anastasiou tevreden met prestaties zwak Roda JC

32
0

Trainer Yannis Anastasiou van Roda JC staat onderaan met zijn ploeg maar is toch tevreden met de recente resultaten. De Griekse coach heeft de beschikking over zwakke selectie maar heeft er desondanks vertrouwen in dat PSV te verslaan is.

De ploeg probeerde de voorbije weken met defensief beton voetbal punten te vergaren en slaagde deels in die opzet. Toch herbergt de selectie weinig kwaliteiten. “Zes wedstrijden op rij zijn we nu ongeslagen. Het collectief is gegroeid, de progressie zichtbaar en ons vertrouwen groot. Maar dat neemt niet weg dat we in onze laatste twee wedstrijden vier punten hebben verspeeld”, zegt hij op de website van de club. Vorige week gaf Roda bij Sparta een 0-2 voorsprong uit handen en werd het uiteindelijk 2-2.  “We verzuimden compact te blijven spelen en waren onvoldoende scherp en agressief in de duels. Juist de eigenschappen die ons de laatste weken zo kenmerkt. Conclusie is dat we teveel met het hart en te weinig met het hoofd hebben gespeeld. Gelijke spelen zijn nuttig, maar de volle winst zou het team een enorme boost geven.”

Die overwinning hoopt de ploeg zaterdag te pakken, tegen PSV. “Die club heeft tot nu toe een lastige eerste seizoenshelft achter de rug. Daarom kwam de 3-1 overwinning van afgelopen week op ADO Den Haag als geroepen. Ook in dat duel bleek dat PSV niet alleen gevaarlijk is in de omschakeling, maar ook in de kleine ruimte. Niet voor niets zijn ze buitenshuis al meer dan een jaar ongeslagen. Toch zullen wij ook tegen PSV vooral naar onszelf moeten kijken. We moeten attent en agressief zijn in de duels en weinig ruimte weggeven. De afgelopen weken hebben we vooruitgang geboekt, we zijn moeilijk te verslaan en daarom gaan we ook zaterdagavond voor een goed resultaat. Maar dan moeten we wel dodelijk zijn op de momenten die we krijgen.”


Vorig artikelBorussia Dortmund tegenstander in oefenwedstrijd
Volgend artikelVideo: Vooruitblik belangrijke week

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in