Home Nieuws Analisten zijn om na gigantische metamorfose van Boscagli: ‘Hij is een topspeler’

Analisten zijn om na gigantische metamorfose van Boscagli: ‘Hij is een topspeler’

12475
0

Wie gaf er vorig seizoen nog een stuiver vóór de kansen van Olivier Bosgacli?

Eigenlijk niemand. Na Mark van Bommel zag ook Ernest Faber weinig in de kwaliteiten van de de nog jonge Fransman. Zoals zo vaak in het voetbal, kunnen de kansen toch weer keren.


De 23-jarige Fransman kreeg het volledige vertrouwen van Roger Schmidt en geldt inmiddels als steunpilaar in de defensie en op het middenveld. De metamorfose is gigantisch te noemen en de analisten die Boscagli vorig jaar kraakte, prijzen hem nu waar ze kunnen. Boscagli maakte afgelopen wedstrijden als middenvelder in ieder geval een goede indruk op Kenneth Perez.

Vooral voor rust liep het goed bij PSV. “Waarom? Het is een open deur, maar een voetballer in plaats van een beul op het middenveld. Hoe je het ook wendt of keert, Boscagli voegt wel wat meer toe”, zegt Perez over de nieuwe rol van de Fransman.

“Bij de tweede goal is hij ook degene die echt indribbelt en iets probeert te creëren.” Dankzij Boscagli verdiende PSV een hoekschop, die Eran Zahavi binnenkopte in het duel tegen Olympiakos.

Perez is inmiddels lovend over de kwaliteiten van Boscagli op het middenveld. “In zijn passing is hij goed. Je hebt gewoon ook voetbal nodig op het middenveld. Iemand die het spel versnelt en net die ene pass geeft waardoor de spitsen wat meer tijd hebben. Boscagli heeft voetbalintelligentie en dat heeft Sangaré, die er normaal staat, niet.”

Tegen Ajax stond de Fransman er opnieuw en liet hij zien prima mee te kunnen op het middenveld. De van Nice overgekomen allrounder krijgt inmiddels de complimenten van menig analist en criticaster. Ook aan tafel bij Studio Voetbal zijn de analisten het eens over de enorme groei die Boscagli weet door te maken.

Schmidt is erg content met zijn verdediger. “Olivier heeft dit seizoen een hele grote stap gezet. Tegen Olympiacos heeft hij opnieuw laten zien dat hij in belangrijke wedstrijden op hoog niveau kan spelen. Hij had nooit eerder op deze plek gespeeld, maar ik wist zeker dat hij het zou kunnen.”

“Hij heeft alles wat nodig is op deze positie”, zei Schmidt. “In tactisch opzicht is Olivier een van onze sleutelspelers. Fysiek is hij top, hij is erg snel, goed aan de bal, heeft overzicht, kan een lange bal spelen of een crosspass geven. Hij kan alles.”

Mark van Bommel postte Boscagli vaak op de positie van linksback. “Maar ik zie hem niet als linksback, voor mij is hij een speler in het centrum”, zei Schmidt. “Als centrale verdediger is hij top en tegen Olympiacos heeft hij laten zien ook als middenvelder top te kunnen zijn.”