Home Nieuws Analisten zien verschuivingen: ‘Als Gakpo en Sangaré blijven, is PSV wat mij...

Analisten zien verschuivingen: ‘Als Gakpo en Sangaré blijven, is PSV wat mij betreft titelfavoriet’

1110
0

PSV doorstaat tot op heden een pittige en stevige transferzomer en zag nog geen echte smaakmakers vertrekken. De achterban en Ruud van Nistelrooij hopen dat het zo blijft.

Veel zal afhangen van het aanblijven van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. Mochten deze twee sterspelers bij PSV blijven, zien verschillende analisten de panelen in de Eredivisie wel verschuiven. Dat stellen ondermeer hans Kraaij en Sjoerd Mossou vast. Als PSV Gakpo en Sangaré binnenboord weet te houden is het titelfavoriet, voorspelt ESPN-verslaggever Hans Kraay jr.

“Vorig jaar riep iedereen Ajax, ik denk nu dat het richting 50/50 gaat”, zegt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen bij VoetbalPraat op ESPN. Kraay jr. vult aan: “Als Gakpo en Sangaré blijven, is PSV wat mij betreft titelfavoriet.”

“Het is ook het goede moment”, zegt Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. “Ajax is in transitie: een nieuwe trainer, een nieuwe technische leiding, veel nieuwe spelers. Het is niet meer de lijn-Ten Hag die door wordt getrokken. PSV probeert te investeren omdat ze voelen dat het nu kan. Het gaat niet alleen om de titel, maar ook aanhaken in de Champions League. Als dit nog drie jaar zou duren, wordt afhaken definitief afhaken.”

Het valt Kraay jr. op dat spelers vallen voor het verhaal van PSV. Algemeen directeur Marcel Brands krijgt daar de credits voor. “Hij is nu zijn geld al waard. De manier waarop hij Xavi Simons en Luuk de Jong over de streep getrokken heeft. Na één gesprek zijn spelers om. Je hoort het aan Til, Xavi Simons en Luuk de Jong.”


Vorig artikelGuus Til neemt afscheid en excuseert zich bij Feyenoord fans over transfer naar PSV
Volgend artikelSC Freiburg heet Ritsu Doan welkom, PSV verkoopt Japanse smaakmaker alsnog met winst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in