Home Nieuws Analisten zien transfersom Sangaré nog flink zakken: ‘Bal afpakken en weer inleveren’

Analisten zien transfersom Sangaré nog flink zakken: ‘Bal afpakken en weer inleveren’

555
0

De reserverol van Ibrahim Sangaré maakt behoorlijk wat los onder de PSV achterban maar ook onder analisten veel gespreksstof en meningen nu de Ivoriaan zijn plaats in de basis kwijt geraakt is.

De verwachting is eigenlijk dat Ibrahim Sangaré tegen Ajax opnieuw op de bank zal moeten beginnen en dat van Nistelrooij kiest voor Veerman en Guti met Guus Til daar weer voor. En dus lijkt het even afgelopen te zijn met de serie basisplaatsen voor de typische Premier League speler Sangaré. Soms kunnen wedstrijden worden uitgetekend want de kans is natuurlijk best groot dat Til als basisspeler tegen Ajax juist niet voldoet en dus al snel in de tweede helft gewisseld gaat worden.

Een bal op de juiste manier aannemen om snel weer de juiste voortzetting te kunnen inzetten, is voor Guus Til niet altijd een vanzelfsprekendheid. Toch is Til in goede doen een heerlijke speler met daadwerkelijke meerwaarde. De loper geldt als bliksemafleider voor Luuk de Jong en dat pakte met name in Volendam een drietal keer erg goed uit. Zowel in de rol als aangever als in de rol als afmaker deed Til precies dat waar hij voor naar PSV is gehaald. Til mag het laten zien tegen Ajax, opnieuw laten zien tegen Ajax want was hij in augustus al succesvol tegen de Amsterdammers toen Til drie van de vijf doelpunten voor zijn rekening nam. De heren analisten van Veronica Offside begrijpen maar al te goed waarom van Nistelrooij Sangaré heeft gepasseerd.

‘Dan zie ik mensen plots ophef maken over het feit dat Sangaré niet speelt, maar dat is toch ook niet zoveel? Hij levert alle ballen in, bij de tegenstander’, zegt Kieft over de Ivoriaan. Ook Sneijder vindt het wel logisch dat van Nistelrooij even klaar is met de Ivoriaan. ‘Ik geloof ook niet dat hij nog dertig miljoen euro voor PSV zal opleveren’, wijst Sneijder naar de feitelijk maximaal vastgestelde transfersom voor Sangaré, die toch nog 37 miljoen zou bedragen.

Sneijder is totaal niet onder de indruk van Sangaré. De analist ziet weinig potentie meer in de controleur. ‘Hij heeft al moeite als hij de bal naar de goede kleur moet spelen. Hij heeft één kwaliteit: de bal afpakken. En weer inleveren’, is Sneijder cynisch. ‘Maar dan wel bij de tegenstander. Dat is het, het is bij hem gewoon niet meer dan dat’, klinkt het cynisch.


Vorig artikelOpnieuw forse kritiek: ‘Je hebt nog nooit kunnen ontdekken hoe Van Nistelrooij met PSV wil voetballen’
Volgend artikelPSV fan denkt aan ontslag hoofd jeugdopleiding Faber: ‘Probleem zit door hele organisatie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in