Home Nieuws Analisten zien PSV winnen van Rangers FC, Nederlandse media uiten de eerste...

Analisten zien PSV winnen van Rangers FC, Nederlandse media uiten de eerste twijfels

1456
1

Sturm Graz is over twee wedstrijden bezien uiteindelijk met 7-2 verslagen. Het geheel tegen de Oostenrijkers geeft zeker vertrouwen voor de komende wedstrijden tegen Rangers FC maar er is toch nog werk aan de winkel voor Peter Bosz.

PSV bleek ook in Oostenrijk natuurlijk de veel betere ploeg te zijn en de doelcijfers spreken boekdelen, evenals het percentage balbezit. De ploeg van Peter Bosz is inmiddels ook goed in staat het spel te maken en ook te dicteren maar er blijkt een verschil van inzicht te zijn tussen de verschillende analisten en de ochtendkranten als het over de kansen op successen tegen Rangers FC gaat.

Zo denken Wim Kieft en Dick Advocaat dat PSV de zege tegen Rangers FC over de streep zal gaan trekken. De heren analisten van Vandaag Inside zijn dezelfde mening toebedeeld maar de landelijke kranten uiten toch zo de eerste twijfels. Opnieuw wordt er gewezen naar de achterhoede.

De Volkskrant stelde vast dat er werk aan de winkel is wat de achterhoede betreft. ‘PSV zegeviert ook in Graz, maar toont wel defensieve kwetsbaarheid. Maar de ploeg van nieuwbakken trainer Bosz lijkt verder dan het PSV van diens voorganger Ruud van Nistelrooij, precies een jaar geleden. Al toonde PSV dinsdagavond in de sfeervolle Merkur Arena twee gezichten. Zo fraai als de doelpunten waren, zo kwetsbaar oogde het verdedigend zo nu en dan bij de Eindhovenaren, vindt Willem Vissers van De Volkskrant, die PSV ook zonder Noa Lang uitstekend ziet presteren.

‘Minstens zo opvallend is het dat PSV de achterhoede tot dusver nog niet van een kwaliteitsimpuls voorzag – toch al jarenlang de achilleshiel van het team. Met de van een blessure teruggekeerde Boscagli kreeg Bosz een extra optie achterin, maar zijn collega in het hart van defensie, Ramalho, blijft bij momenten een bron van onrust.’

‘Voetballend heeft het team onder trainer Peter Bosz in de voorbereiding op dit seizoen ontegenzeggelijk vooruitgang geboekt, maar defensief zijn er nog de nodige kwetsbaarheden, zoals ook het kwalitatief beperkte Sturm Graz aan het licht bracht’, schrijft De Telegraaf.

‘Voor trainers van tegenstanders van PSV is inmiddels wel duidelijk waar je dit PSV pijn kunt doen: met opportunistisch spel en snelle uitbraken. Daar heeft de trage PSV-defensie alle moeite mee’, blijft de ochtendkrant ondanks de zege kritisch. ‘Het lag af en toe akelig open achterin en Walter Benitez voorkwam met een sterke redding in een één-tegen-éénsituatie dat William Böving kon scoren. Dat deed de Deen even later alsnog, nadat Patrick van Aanholt onder een voorzet door ging en Böving de bal fraai in het doel pegelde’, constateerde Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

Het Eindhovens Dagblad is kritisch op de instelling van het elftal van Peter Bosz. ‘PSV begon slap aan de wedstrijd en leek het allemaal wat makkelijk op te nemen. Na het slappe begin was er uiteindelijk dus geen vuiltje aan de lucht voor PSV, dat de tweestrijd met 7-2 won en zonder grote kleerscheuren uit de wedstrijd lijkt gekomen. De ploeg was in staat om een volgende versnelling te vinden na een tegenslag, iets wat ook aangeeft dat er mentale veerkracht in de ploeg zit’, aldus de regionale krant.


Vorig artikelOpnieuw 70% balbezit | Veerman begrijpt Bosz, die uitleg geeft: ‘Ik vond het niet nodig hem in te brengen’
Volgend artikelTalentvolle spits Fode Fofana naar Willem II, zelf opgeleide aanvaller krijgt gewenste transfer

1 REACTIE

  1. Dat is goed te begrijpen als je de wedstrijd analyseert en je ziet PSV zo zwak beginnen met veel fouten in de defensie, spelers die helemaal niet bij de wedstrijd aanwezig waren met hun verstand. Het constant breed spelen en weer terug naar Benitez, het was regelmatig niet om aan te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in