Home Nieuws Analisten zien de druk voor Schmidt toenemen, weinig vertrouwen in werkwijze befaamde...

Analisten zien de druk voor Schmidt toenemen, weinig vertrouwen in werkwijze befaamde Duitse trainer

1895
0

Vrijwel iedere Duitse voetballer kijkt er naar uit om onder Roger Schmidt te trainen en wedstrijden te spelen.

Van de Oostenrijkse eerste Bundesliga tot de Duitse tweede Bundesliga maar ook spelers uit de hoogste Duitse Bundesliga zijn over het algemeen enthousiast om onder Roger Schmidt te trainen en te spelen. Van Mario Gotze tot Phillipp Mwene, die zijn contractaanbod van Mainz liet voor wat het was en voor een aanbieding van PSV koos. Roger Schmidt zwaait immers de scepter in Eindhoven.

In Nederland is er op enkele wedstrijden na vooral veel scepsis rond Schmidt. De achterban begint te morren en onder analisten is er niet veel draagvlak voor de speel- en werkwijze van Schmidt. Waarom eigenlijk niet? Het antwoord op de vraag is erg simpel: het komt er te weinig uit. Vorig seizoen liet PSV tegen FC Groningen, Heerenveen en Twente zien wat het Schmidt voetbal precies inhoudt maar naast deze drie uitwedstrijden en de thuiswedstrijd tegen Ajax, liet PSV verder niet zien dat er speciaal of bijzonder voetbal onder Schmidt werd gespeeld.

Dit seizoen begon PSV erg sterk en overtuigde de ploeg met goed en dominant voetbal. Dieptepunten waren de wedstrijden tegen Feyenoord en Go Ahead Eagles. Onder de analisten is de twijfel al langer daar. Zo ook vrijdagavond aan tafel bij Veronica Inside.

“Ik geloof helemaal niet waar hij mee bezig is”, begint René van der Gijp kritisch bij Veronica Inside. “Natuurlijk heb je in een elftal blessuregevoelige spelers, maar die hoeven niet in het rood te komen een blessure te krijgen. Dat kan zelfs tijdens het tandenpoetsen. Kijk naar Jordan Henderson van Liverpool, die speelt zeventig wedstrijden in het rood. Maar die is fit.”

Over het wisselbeleid is men aan tafel bij Veronica Inside helemaal niet te spreken. De analist stelt dat Cody Gakpo en Noni Madueke niet zo vaak naar de kant hoeven, omdat ze weinig met blessures te maken hebben. “Maar bij Van Ginkel snap ik het wel. Die jongen heeft bijna drie jaar niet gevoetbald. Die kun je natuurlijk niet drie wedstrijden in een week laten spelen. Voor Götze geldt dat ook. Die speelt op zeventig procent en dan moet je maar hopen dat hij niet alsnog geblesseerd raakt.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here