Home Nieuws Analisten wijzen naar Xavi Simons bij winnende treffer Emmen, drive Simons uniek...

Analisten wijzen naar Xavi Simons bij winnende treffer Emmen, drive Simons uniek te noemen

3662
0

Waar de één Xavi Simons ziet als reddende engel en leidersfiguur voor PSV, wijst de ander nog naar enkele tekortkomingen van de middenvelder.

Wel kunnen we inmiddels concluderen dat PSV zonder een speler als Xavi Simons nergens was geweest dit seizoen. De drive van de middenvelder is uniek te noemen en geen andere selectiespeler van PSV bezit die kwaliteiten. Geregeld flits de middenvelder van verdediging naar aanval en steekt hij het middenveld over alsof het niets is. Mario Been ziet in Simons de nieuwe leider van dit PSV.

Kees Kwakman is namens ESPN dan toch wel kritisch op het handelen van Xavi Simons, vlak voor het openingsdoelpunt van de club uit Drenthe. De aanvallende middenvelder was volgens Kwakman apathisch rond de zestienmeterlijn, toen Lucas Bernadou de bal ontving uit een corner en kon uithalen. ‘Dit is echt een goede corner. Simons staat gewoon te pitten. Als de bal over hem heen gaat, moet hij veel sneller bijsluiten om deze bal van Bernadou eventueel af te snoepen. Hij let niet goed op. Op die manier geef je een goal weg.’

Kwakman zag dat Simons bij een latere corner in een soortgelijke situatie wel goed gepositioneerd stond en de bal uiteindelijk wegwerkte. ‘Hij heeft ervan geleerd, maar het kost je wel een doelpunt.’ PSV had ook kansen om te scoren, zag Kwakman. De manier van druk zetten vanuit PSV zijde noemde hij echter ‘erbarmelijk’.

‘Emmen is daar slim in, PSV weet niet hoe het de druk erop kan krijgen. Emmen speelde zich er een paar keer heel goed onderuit. PSV heeft wel een aantal goede aanvallen gehad en veel kansen’, zei de voormalig verdediger annex middenvelder, die de rode kaart van Mauro Júnior meer dan terecht vond. De linksback werd weggestuurd na een grove charge op Rui Mendes, die de wedstrijd niet kon afmaken en met een golfkarretje van het veld werd vervoerd. Mauro maakte net voor het einde van de wedstrijd al zijn oprechte excuses.

‘Hij schrok er zelf van. Het gevolg is helaas heel erg, want Mendes lijkt zwaar geblesseerd’, merkte Kwakman op. ‘Het is schandalig om zo in te komen. Hij kan nooit meer bij die bal. Hij zal ‘m niet bewust schoppen en Mauro is niet zo’n speler, maar dit is echt een schande. Dit zal een flink aantal wedstrijden schorsing worden en dat is ook terecht.’


Vorig artikelDoor de ondergrens zakkende El Ghazi verontschuldigt zich bij de fans maar vergist zich in ‘hard werken’
Volgend artikelOnterechte conclusie: ‘Eerst Everton naar de gallemiezen helpen, nu PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in