Home Nieuws Analisten wijzen naar steunpilaar Benítez én naar bondscoach Argentinië: ‘Er kan eigenlijk...

Analisten wijzen naar steunpilaar Benítez én naar bondscoach Argentinië: ‘Er kan eigenlijk niet zoveel gebeuren’

2419
0

Walter Benítez heeft in zijn eerste maanden bij PSV veel indruk gemaakt.

Meteen na zijn komst bevestigde Ruud van Nistelrooij al dat de Argentijn een enorme professional is. De doelman maakt zijn status tot op heden meer dan waar. Ook onder analisten geniet Benítez veel waardering. Onder meer Arnold Bruggink constateert dat PSV er flink op vooruit is gegaan onder de lat.

“Het werkt wel raar, eigenlijk: je zit naar die wedstrijd te kijken bij AS Monaco en je denkt: nou, er kan niet zoveel gebeuren”, vertelt Bruggink bij De Eretribune van ESPN. “Dat komt omdat het een gozer is waarbij je het gevoel krijgt: daar staat ook echt iemand. Zo rustig. Je ziet het ook in de manier hoe hij de andere spelers coacht. Hij straalt gewoon heel veel vertrouwen uit. Vorig seizoen was het bij PSV natuurlijk juist andersom, dan kreeg je vaak het gevoel: als dat maar goed gaat”, doelt hij op Joël Drommel.

Volgens Bruggink is Benítez ook buiten de lijnen een aanwinst. “Qua karakter: het is een gast die meteen met iedereen contact maakt. Dat scheelt ook heel veel, een nieuwe keeper die binnenkomt en gewoon met de materiaalman praatjes maakt en sociaal handig is.”

Analist Hugo Borst is ook onder de indruk van de Argentijn en sluit zich aan bij de mening van Bruggink. Tegelijk wijst Borst naar de rol van Benítez bij het Argentijnse elftal. Benítez is nog geen veste waarde in de Argentijnse selectie maar dit zal niet lang meer duren is de verwachting. “Waarom staat die man in godsnaam niet in het Argentijnse elftal?”, aldus Borst over PSV’s nummer één doelman.


Vorig artikelZaakwaarnemer Ibrahim Sangaré: ‘Sangare nu best betaalde speler van PSV’
Volgend artikelGakpo in dubio over toekomst maar ‘draagt’ PSV internationaal nog niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in