Home Nieuws Analisten wijzen naar PSV scouts, Wim Kieft kraakt Timo Baumgartl

Analisten wijzen naar PSV scouts, Wim Kieft kraakt Timo Baumgartl

5504
0

Het zijn bepaald niet de beste weken uit de carrière van Timo Baumgartl.

De Duitse verdediger is niet alleen kop van jut bij de fans na zijn uitglijders in Den Haag en Athene maar ook de analisten hebben weinig vleiende woorden over voor het spel van Baumgartl.


Daarbij worden ook de scouts van PSV niet ontzien, waarvoor John de Jong natuurlijk verantwoordelijk is. ‘Baumgartl is gewoon vijf keer bekeken en daarna 10 miljoen euro voor betaald’, wees Derksen vrijdagavond naar John de Jong.

Ook Wim Kieft is hard in zijn oordeel over de Duitse verdediger, die ontegenzeggelijk wel degelijk kwaliteiten heeft maar simpelweg niet in een beste fase zit. Is het een gebrek aan vertrouwen, ritme of spanning? Feit is dat Timo Baumgartl er verloren bij loopt en zonder enig vertrouwen zijn wedstrijden weet af te werken.

’10 miljoen euro is weggegooid geld. Dat concludeert Wim Kieft in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. ‘Timo Baumgartl heeft geen enkel idee waarmee hij bezig is en wat er om hem heen gebeurt op het veld’, aldus Kieft.

‘Hij wint geen duel en voetballend brengt hij niets extra’s. Z’n inspeelpass is van een bedroevend niveau. De tien miljoen euro, die op voorspraak van technisch manager John de Jong en toenmalig trainer Mark van Bommel door PSV is betaald aan VfB Stuttgart, is gewoon weggegooid geld.’


Facebook Comments Box