Home Nieuws Analisten vrezen voor Ajax in Eindhoven: ‘Ajax-selectie gaat zondag misschien liever naar...

Analisten vrezen voor Ajax in Eindhoven: ‘Ajax-selectie gaat zondag misschien liever naar de dierentuin’

1749
0

PSV is na terugkeer uit Lens meteen begonnen met de voorbereiding op de wedstrijd tegen Ajax.

Ajax, dat donderdagavond in Brighton nog de Europa League-wedstrijd tegen Brigthon & Hove Albion speelt, maakt een zeer slechte fase door en heeft bovendien twee rustdagen minder dan PSV in aanloop naar de wedstrijd van zondagmiddag in het Philips Stadion. Rust of geen rust en winst of geen winst in Europa, PSV dient zondagmiddag af te rekenen met de bezoekers uit Amsterdam.

Het verschil in kwaliteit is al enkele jaren daar maar dit seizoen is het verschil dusdanig groot te noemen dat PSV zondagmiddag niets anders een reguliere overwinning moet kunnen gaan noteren. In Amsterdamse kringen wordt er al enige weken gevreesd voor de uitbeurt in Eindhoven. Ajax wist dit seizoen immers nog geen overwinning op vreemde bodem te behalen en kent inmiddels een negatief doelsaldo.

Ook onder de analisten is er weinig vertrouwen in een goede afloop voor de wedstrijd tegen PSV in Eindhoven. Zo vrezen Rafael van der Vaart en Valentijn Driessen voor een flinke nederlaag in Eindhoven. Afgelopen week sprak Van der Vaart zich al uit over de PSV-aankopen Lang en Dest.

“Ajax moet zich schamen dat Lang en Dest bij PSV spelen. Die hadden gehaald moeten worden, zeker als er zoveel geld wordt uitgegeven”, is van der Vaart stellig. “Ik zie gewoon een kutelftal met kutspelers en daarmee moet Steijn het doen”, zegt van der Vaart. Tafelgenoot Afellay vreest ook voor Ajax voor een grote nederlaag op bezoek bij PSV. De Amsterdammers kunnen volgens Ibrahim Afellay het kampioenschap al uit hun hoofd zetten. “Ze gaan zeker wel hoger eindigen, maar met deze spelers mag je niet te veel verwachten. Plaatsing voor Europa misschien”, aldus een kritische Afellay en Van der Vaart.

Valentijn Driessen heeft geen enkel vertrouwen in de kansen van Ajax in Eindhoven: ‘PSV uit is een gegarandeerde nederlaag voor Ajax’, aldus Valentijn Driessen over de week van Ajax, die in Eindhoven met in totaal drie nederlagen zou worden afgesloten. Driessen denkt ook dat Ajax op bezoek bij Brighton een nederlaag tegemoet kan gaan zien.

In Eindhoven kan PSV Ajax eventueel naar de laatste plaats dirigeren. Maar ook al zou Ajax bij verlies in Eindhoven zelfs naar de laatste plaats kunnen zakken: PSV-Ajax is en blijft een kraker, vindt René van der Kerkhof. “Het zijn toch wedstrijden op zich en het zal ram-uitverkocht zijn.”

Broer Willy ziet dat anders. “Voor veel van die Ajacieden telt dat eergevoel helemaal niet meer. Er zijn erbij die komen straks voor het eerst in het Philips Stadion. Als ze tenminste durven te komen.” Om vervolgens tot de conclusie te komen dat de Ajax-selectie zondag misschien liever naar de dierentuin gaat.

Het Instagramaccount Bet Boys Official blikte deze week ook alvast vooruit op de wedstrijd tegen PSV en veegt tegelijkertijd de vloer aan met het huidige Ajax-elftal. ‘Ajax moet uit naar PSV, die winnen ze absoluut niet. Dat wordt een nulletje of 5, 6 met deze ploeg, met deze trainer en met deze instelling’, klinkt het. ‘Ik ga helemaal stuk’, klinkt het.


Vorig artikelGaat de bond met de onrechtmatige vele petten op PSV en PSV-fans straffen in Sevilla?
Volgend artikelMax Verstappen heeft veel over voor Champions League-winst PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in