Home Nieuws Analisten verdeeld over Bruma aankoop: ‘PSV had Stengs moeten halen’

Analisten verdeeld over Bruma aankoop: ‘PSV had Stengs moeten halen’

51
0

AZ zit afgelopen jaren vrij hoog in de boom wat de transfersommen van haar selectiespelers aangaan. Zo verkocht de club uit Alkmaar Vincent Janssen voor een bedrag om en nabij de 20 miljoen euro en ook Guus Til ging voor 17 miljoen euro de deur uit.

Calvin Stengs lijkt de volgende speler die de Alkmaarders voor een miljoenenbedrag gaat verlaten. Analisten als Johan Derksen en Wim Kieft stellen dat PSV de kans had moeten benutten om Stengs over te nemen van AZ. De heren analisten lijken te vergeten dat Stengs nog niet zolang op het hoogste niveau actief is, geen A-international is en bovendien een forse transfersom moet opbrengen.

René van der Gijp spreekt bij Veronica Inside zijn verbazing uit. Hij prijst daarentegen wel de aanvaller van AZ. “Die jongen kan heel goed voetballen”, zegt de analist. Wim Kieft vindt dat Stengs een uitnodiging voor Oranje verdient. “Het is een hele leuke, creatieve speler. Vorig jaar was het nog een beetje licht en nu is hij gewoon heel stabiel. Vast aan de bal, niet normaal.”

Johan Derksen plaatst zijn vraagtekens bij de keuzes van PSV op de transfermarkt. “Als ik dan zie dat PSV wel een vermogen uitgeeft voor Bruma, dat vind ik niets bijzonders. Als PSV de bal niet heeft, dan doet Bruma helemaal niet mee. Die wil met het balletje rennen en verder ontgaat hem alles. Ik vind het een onbegrijpelijke aankoop.”

Kieft vindt Bruma ‘geen slechte speler’. “Maar Doan is duidelijk de betere speler. Ze hebben nu meerdere mogelijkheden. Doan kan echt goed voetballen. Bruma is een dribbelaar, heeft diepgang. Het zal tussen hen gaan.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here