Home Nieuws Analisten vallen over elkaar heen na PSV – Ajax, van der Vaart...

Analisten vallen over elkaar heen na PSV – Ajax, van der Vaart en Afellay balen van spelopvatting Schmidt

4599
0

PSV wist zondag geen beste beurt te maken bij de analisten Ibrahim Afellay en Raphael van der Vaart.

De beide NOS analisten kraken namelijk het spel en de spelopvatting van Roger Schmidt. Dat PSV vier basisspelers miste leek men aan voorbij te gaan. Hoe dan ook, Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk werden het niet eens.

Noussair Mazraoui maakte een kwartier voor tijd de beslissende 1-2, maar de bal was duidelijk over de lijn. Het levert nog altijd veel gespreksstof op. “Ik weet zeker dat hij uit is”, aldus Van der Vaart. Van Hooijdonk ziet dat weer anders. “Ik heb het bewijs nog steeds niet gezien.”

“Wat mij wel een beetje stoort, is dat PSV op deze manier de aandacht af wil leiden van de verschrikkelijke manier hoe ze deze wedstrijd zijn ingegaan”, vervolgde Van der Vaart, die tegengas kreeg van een felle Van Hooijdonk. “Of je nou goed of slecht speelt of positieve intenties hebt of negatieve, als zo’n moment voorkomt mag je daar altijd over klagen. Dit kan een cruciaal moment zijn geweest aan het einde van de rit.”

“PSV heeft kakzakkenvoetbal gespeeld, ze speelden totaal niet om te winnen! Ajax was niet top vandaag, die hadden ze echt kunnen pakken.” Ibrahim Afellay is het eens met Van der Vaart en wijst naar Roger Schmidt. “PSV heeft gespeeld om niet te verliezen. Ik begrijp dat je tegen Ajax een bepaalde verdedigende zekerheid inbouwt, maar er komt ook een moment in de wedstrijd dat je zelf de bal hebt en ook wat moet gaan doen. Het enige wat PSV deed, was uit de reactie voetballen. Het is wel PSV waar we over praten, niet – met alle respect – PEC Zwolle.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here