Home Nieuws Analisten uitgesproken over Drommel: ‘Het is nu tijd om te wisselen, perfect...

Analisten uitgesproken over Drommel: ‘Het is nu tijd om te wisselen, perfect moment voor Mvogo’

285
0

De analisten van de NOS waren zondagavond vrij uitgesproken over de positie van Joel Drommel bij PSV.

Drommel, die deze week nog bijval kreeg van Valentijn Driessen na het redelijke keeperswerk in San Sebastian tegen Real Sociedad bokste een vrije trap van Lasse Schöne totaal verkeerd weg, waardoor de 1-0 van NEC eenvoudig kon worden binnengetikt. PSV begon dus bijzonder zwak aan de wedstrijd in Nijmegen door toedoen van een schuldbewuste Drommel, die zich later wel herpakte en PSV knap twee keer redde van een nog grotere achterstand.

Drommel was na afloop zichtbaar opgelucht want PSV trok de wedstrijd alsnog over de streep en vertrok met drie punten uit Eindhoven. De analisten van Studio Voetbal bij de NOS hadden echter genoeg gezien. De vorm van Drommel wordt ‘zorgwekkend’ genoemd. “Dit kan natuurlijk niet”, zegt Rafael van der Vaart. “Als je dit soort fouten blijft maken, kan je een keeper niet blijven opstellen. Dan wordt PSV geen kampioen. Het is nu tijd om te wisselen. Nu is een perfect moment voor Yvon Mvogo.”

Van der Vaart krijgt bijval van Theo Janssen, die ook hard is voor de jonge goalie. “Ik schrik ervan. Hij laat alles los en is niet de jongen die we kennen van FC Twente. Misschien wordt de druk hem teveel. Dit had ik niet verwacht”, zegt de analist, die ook pleit voor Mvogo. “Uiteindelijk moet hij de kans krijgen, want hij is gekocht, maar voor nu zou ik even de druk bij hem weghalen.”

Mvogo was vorig seizoen nog eerste keeper in Eindhoven. De Zwitser werd in 2020 voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig. Sinds de komst van Drommel is hij door Roger Schmidt naar het tweede plan verschoven. Mvogo kan zich langzaam aan gaan opmaken voor een nieuwe basisplaats. Schmidt lijkt van plan Drommel na de winterstop te wisselen voor Yvon Mvogo.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here