Home Nieuws Analisten twijfelen over vervolgstap Donyell Malen

Analisten twijfelen over vervolgstap Donyell Malen

727
0

Donyell Malen is momenteel nog niet de topspits die hij was. Dat is de mening van diverse analisten in gesprek met Fox Sports en Voetbal International.

Zowel Arnold Bruggink, Pierre van Hooijdonk als Kenneth Perez herkennen het potentieel van de spits maar zien ook dat er nog stappen te zetten zijn.


Het gaat de analisten met name om het benutten van opgelegde kansen. Daarin zien ze Malen nog niet optimaal presteren.

Malen raakte eind vorig jaar geblesseerd aan zijn linkerknie tijdens de veel besproken uitbeurt bij Feyenoord.
Kenneth Perez ziet Malen moeite hebben met afmaken. “Ik had hem eigenlijk altijd ingeschat als een koele afmaker, maar zie hem nu echt aparte dingen doen bij PSV qua afwerken. Hij is talentvol, maar we moeten zien hoe ver dat gaat reiken. Hij heeft een heleboel basisdingen die fantastisch zijn, bijvoorbeeld z’n startsnelheid. En ik dacht altijd dat zijn afwerken uitstekend in orde was, maar misschien is dit een fase”, sluit Perez zijn analyse af.

Bruggink kent geen twijfels over de toekomst van Malen maar voorziet ook een tussenstap voor de aanvaller. “Ik vind eigenlijk dat hij pas weg moet gaan als hij topscorer van Nederland is”, zegt de FOX analist tegen Voetbal International.

“Hij moet eerst één of twee seizoenen in de Eredivisie alles spelen en zich niet overbelasten in een topcompetitie. Maar als hij zich zo door blijft ontwikkelen, dan komen de Europese topclubs wel voor hem.”


Facebook Comments