Home Nieuws Analisten spreken schande van het PSV zonder spits en halen hard uit...

Analisten spreken schande van het PSV zonder spits en halen hard uit naar Schmidt en wisselbeleid

2000
0

Roger Schmidt lijkt het allemaal niet meer onder controle te hebben bij PSV. De Duitse coach komt met de meest vreemde opstellingen en laat geen wedstrijd dezelfde spelers spelen.

Het zorgt voor veel kritiek bij de fans en de achterban maar ook bij de verschillende analisten. Ibrahim Afellay en Theo Janssen snappen niet dat Mario Götze in het Eredivisie-duel met sc Heerenveen in de spits stond en dus kraken ze het beleid van Schmidt. PSV investeert miljoenen euro’s in een spits maar Zahavi mocht gewoon weer op de bank plaatsnemen. Het is een schande te noemen dat PSV zonder spits tegen Heerenveen speelt in notabene een thuiswedstrijd.

“Nee, dat snapte ik niet. Ik denk dat Götze de enige is bij PSV die in zijn contract heeft staan dat hij alleen gewisseld wordt als hij dat wil”, zegt Afellay bij Studio Voetbal. Janssen sluit zich daarbij aan. “Zahavi had gewoon in de spits moeten staan. Götze deed het wel goed, maar het is een middenvelder. Daar hoort hij te spelen. Maar doordat Veerman het goed heeft gedaan donderdag, heeft Schmidt echt een plekje gezocht voor hem. En Götze speelt altijd, dus dan ga je zoeken waar je hem neerzet.”

Ook Arno Vermeulen vindt het niet terecht dat Eran Zahavi op de bank moest plaatsnemen. “Laat nu een keer iemand staan. Zahavi speelde vorige week niet zijn beste wedstrijd en prompt ga je weer naar de bank. Je spelers krijgen er geen vertrouwen door, spitsen al helemaal niet. Het systeem is iedere keer anders doordat hij met andere types speelt. Ik denk dat PSV er niet beter van gaat spelen.”

De fans zijn de wissels van Schmidt zat getuige het nieuwe fluitconcert. Toen Schmidt Cody Gakpo en Noni Madueke wisselde lieten de fans dat opnieuw weten. Gakpo had een blessure wat het publiek op dat moment nog niet wist maar het is opnieuw een signaal dat de fans klaar zijn met Roger Schmidt. “De reactie van de mensen is veelzeggend. Niemand gaat meer uit van een blessure”, aldus Afellay. Vermeulen: “Iedereen denkt: daar begint die mafketel weer. Dat leeft bij iedereen”, aldus een kritische Arno Vermeulen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here