Home Nieuws Analisten richten pijlen op ‘herboren’ Ritsu Doan maar Schmidt wisselt weer: ‘Heer...

Analisten richten pijlen op ‘herboren’ Ritsu Doan maar Schmidt wisselt weer: ‘Heer en meester in Heerenveen’

2124
0

Opnieuw een speler die een goede wedstrijd speelt wisselen. Ook dat is het verhaal van Heerenveen – PSV.

Ritsu Doan maakt wekelijks indruk met verfijnd spel tussen de linies, steekpasses en een uitstekende techniek. De Japanner is een meer dan nuttige speler voor dit PSV en is feitelijk met zijn kwaliteiten een speler voor de basis. De analisten van de NOS en ESPN waren zondagavond unaniem in hun oordeel over het spel van de Japanner in Friesland.


Zo maakte Ritsu Doan indruk op Rafael van der Vaart. De aanvaller stond aan de basis van de openingsgoal tegen SC Heerenveen en zorgde voor veel meer gevaar, zag van der Vaart tijdens Heerenveen – PSV. De NOS analist ziet dat Doan PSV voetballend naar een hoger niveau weet te tillen. “Het is echt zo’n ongelukkige 1-1, want PSV was veel sterker. Ze drukten niet door, terwijl die mogelijkheid er wel heel erg was”, zegt de analist. Dat PSV slechts één keer scoorde was een klein wonder gezien het spelbeeld, zag de oud middenvelder, die daarna de pijlen op Doan richtte.

“Ik vond Doan heel goed”, vervolgt Van der Vaart bij Studio Voetbal. “Hij is er een meester in om tussen de linies te spelen. Hij voelt zich steeds beter en hij is ook een beetje de speler waar het momenteel om gaat. Het is leuk om te zien dat de spelers die afgeschreven waren het nu heel erg goed doen”, aldus van der Vaart die vervolgens aangaf niet te snappen waarom Schmidt Doan naar de kant haalde. Roger Schmidt zag dat er zogenaamd nieuwe energie nodig was en dus werd er weer eens gewisseld waardoor we de conclusie kunnen trekken dat het wisselbeleid weer eens een keer niet goed uit wist te pakken.