Home Nieuws Analisten richten kritische pijlen op Mario Götze: ‘In Duitsland denken ze al...

Analisten richten kritische pijlen op Mario Götze: ‘In Duitsland denken ze al niet meer aan Götze’

933
0

Mario Götze staat zondagmiddag in de schijnwerpers. De Duitse middenvelder presteert onder zijn kunnen, is de algehele tendens onder de journalisten en analisten.

ESPN analist Marciano Vink stelt vast dat Mario Götze zichzelf moet gaan laten zien. Vink verwacht dat de wedstrijd tussen PSV en Ajax beslist gaat worden op het middenveld. Vooral Mario Götze kan een belangrijke rol gaan spelen, vindt Vink, die bijval krijgt van de tafelgasten bij ESPN. Huub Stevens heeft al weken zijn twijfels over Mario Götze en ziet de Duitser ver terugvallen. En dus richten de analisten de pijlen op een andere middenvelder, namelijk Érick Gutiérrez.

PSV gaat volgens Vink en Stevens Ibrahim Sangaré missen. De controlerende middenvelder is met Ivoorkust actief op de Afrika Cup. Sangaré had het in zijn beginperiode lastig in Eindhoven, maar is steeds belangrijker geworden en krijgt geen kritiek meer. “Dat had een reden”, begint Stevens aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. “Götze kwam veel in de ruimte van Sangaré. Dat is niet de man die in een kleine ruimte kan spelen, Sangaré heeft wat meer ruimte nodig.”

Nu Gutiérrez weer fit is, ziet Vink een belangrijk verschil in het spel van Sangaré. “Als hij samen met Guti kan spelen, voelt hij zich prettig. Götze speelt op save als hij in de bal komt. Dan wordt de ruimte veel te klein, daar heeft Sangaré problemen mee”, aldus Vink, die fan is van Gutiérrez. “Als je een wedstrijd van PSV kijkt, dan valt Guti niet op. Hij kan zichzelf wegcijferen. Het is een speler die oog heeft voor het team, een speler met het vermogen om te zien waar het team hem nodig heeft. Dat is voor veel spelers lastig.”

Stevens komt nog weer even terug op zijn eerdere uitspraken over Götze en stelt dat ze de middenvelder in Duitsland uit het oog verloren zijn. Mario Götze is niet meer de speler die hij in Duitsland was, is de tendens onder de analisten. “Als hij de kwaliteiten laat zien die hij heeft, dan kan PSV hem goed gebruiken. We weten allemaal dat het een fantastische voetballer is. Maar hij laat het te weinig zien. In Duitsland denken ze niet al niet meer aan Götze. Ze kijken sowieso niet veel naar anderen, al helemaal niet naar Nederland.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here