Home Nieuws Analisten prijzen Ruud van Nistelrooij en wijzen naar André Ramalho als bron...

Analisten prijzen Ruud van Nistelrooij en wijzen naar André Ramalho als bron van onrust

7636
1

Een totaal onverwachte middag in het Philips Stadion. Ze kunnen we de middag van PSV tegen de club uit Friesland het beste duiden.

Sinds zondagmiddag tegen half 5 valt de wereld over PSV heen. Althans, de Nederlandse voetbalwereld, inclusief alle journalisten en analisten. PSV leed zondagmiddag zeer onverwacht puntenverlies tegen SC Heerenveen, waarna naar buiten kwam dat bepalende spelers niet blij zouden zijn Ruud van Nistelrooij. PSV ontkende dit bericht en ook Rafael van der Vaart kan zich weinig voorstellen van het nieuws. Op sommige momenten lijkt het wel degelijk een storm in een glas water te zijn maar op sommige momenten wordt ook duidelijk dat er meer aan de hand is.

De analisten Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart vinden er ook iets van en nemen tegelijk geen blad voor de mond. Beide analisten noemen man en paard. “Ik vind niet dat Van Nistelrooij het zo slecht gedaan heeft”, vertelt Van der Vaart bij NOS Studio Voetbal. “Het verbaasde me best wel toen dit naar buiten kwam. Ik vraag me dan af: wie zijn die spelers dan? Ik dacht dat hij juist met die spelersgroep een goede connectie had. Als ze tweede worden hebben ze het vrij goed gedaan en als hij geen tweede wordt heeft hij het redelijk gedaan”, klinkt het.

Ook Afellay prijst de kwaliteiten van Ruud van Nistelrooij, die als beginnende trainer twee prijzen wist te winnen. “Als je de Johan Cruijff Schaal wint, de KNVB Beker wint en het tweede worden heb je volledig in eigen hand, dan heb je het als beginnende trainer qua resultaten prima gedaan”, reageert Ibrahim Afellay. “Ik ben alleen wel van mening dat het voetbal volgend seizoen écht beter moet. Er moet echt kwalitatief wat worden toegevoegd aan PSV”, aldus Afellay, die meteen naar André Ramalho wijst.

De Braziliaan krijgt het maar niet voor elkaar de leider te zijn die hij graag wenst te zijn voor PSV en de kwakkelende defensie. De Braziliaan blunderde tegen Heerenveen meermaals en is na meerdere seizoenen in Eindhoven nog altijd geen betrouwbare verdediger gebleken.

“Als je kijkt naar de verdediging…Ramalho is een bron van onrust achter in en PSV heeft de meeste tegengoals van alle clubs in de top-zes. Daar schort het een en ander aan. Ook naar voren toe. Ze mogen blij zijn met die kleine Simons, want als hij er niet was geweest was het seizoen als een nachtkaars uitgegaan”, aldus Afellay over het spel van de Braziliaan. Ter verduidelijking: Afellay wijst niet naar Ramalho als zijnde de speler die debet zou zijn aan de onrust rond de technische staf.


Vorig artikelWorden de zorgen zo groter? ‘Bekend dat een deel van de selectie een groot deel van de staf als te licht beschouwt’
Volgend artikelJong PSV wint op veld Crystal Palace prestigieuze Premier League International Cup

1 REACTIE

  1. Wat vreselijk dat Ruud op deze manier vertrekt, dankjewel telegraaf en consorten, stelletje kutjanussen. Dit verdient ruud niet, psv ook niet. Maargoed het leed is geschied. Allemaal spelletjes om ajax in de kaart te spelen. Helaas… en nu moeten we maar met een nieuwe selectie aan de gang, helemaal opnieuw. En gooi er dan maar gelijk een paar uit het 1e uit. Beginnende met de halve achterhoede.
    Wat een klotezooi, dit had niemand verwacht.

    RUUD; heel veel sterkte, je was en blijft een held.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in