Home Nieuws Analisten oneens over Cody Gakpo: ‘Bij 40 miljoen moet PSV meteen verkopen’

Analisten oneens over Cody Gakpo: ‘Bij 40 miljoen moet PSV meteen verkopen’

1375
0

De situatie rond Cody Gakpo wordt met de week interessanter. De aanvoerder van PSV staat volop in de belangstelling van de grootste clubs van Europa maar zijn toekomst is toch nog onzeker.

Want inmiddels is het nog niet zeker dat de wegen van PSV en Gakpo aan het einde van het seizoen gaan scheiden. PSV zou een nieuwe verbintenis willen aanbieden om Gakpo nog een jaar langer in Eindhoven te houden en de aanvaller zou daar wel oren naar hebben. Op de achtergrond zijn Manchester City, Liverpool en Arsenal concreet in de markt om Gakpo van PSV over te nemen.

Daarbij worden transfersommen van veertig miljoen genoemd. Die sommen aan transfervergoedingen vinden Studio Voetbal-analisten Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay dusdanig hoog dat PSV Gakpo zou moeten verkopen. Van der Vaart constateert ook dat de 22-jarige aanvaller klaar is voor een stap hogerop. “Normaal zeg ik dat hij zo lang mogelijk moet blijven, maar hij is al de motor van PSV. Als er een mooie uitdaging komt, moet hij gaan”, aldus de oud-international bij Studio Voetbal.

“Als iemand veertig miljoen wil betalen, moet je hem direct wegbrengen”, vervolgt Van der Vaart. Afellay sluit zich daarbij aan. “Als er een mooie club met een mooi bod komt, zou ik een strik eromheen doen. Hij is er wel klaar voor en is een jongen die zich snel aanpast.” Gakpo, die tot medio 2027 kan bijtekenen in Eindhoven, wordt begeerd door Manchester City, Liverpool en Arsenal. De Londense club is het meest concreet. Pierre van Hooijdonk is het niet eens met zijn collega’s en stelt dat Gakpo nog een jaar bij PSV moet blijven. Van Hooijdonk wijst daarbij ook naar de blessuregevoeligheid van Gakpo.

“Hij is in Nederland nog niet klaar. Hij mist nogal wat wedstrijden. Hopelijk speelt hij dan nog een seizoen met 34 wedstrijden. Memphis was de beste van Nederland toen hij naar Manchester United ging. Gakpo is nog niet op dat niveau”, aldus Pierre van Hooijdonk over Cody Gakpo.


Facebook Comments Box