Home Nieuws Analisten onder de indruk van topspeler Ibrahim Sangaré

Analisten onder de indruk van topspeler Ibrahim Sangaré

3355
0

Alle analisten waren na afloop van Ajax-PSV onder de indruk van Ibrahim Sangaré.

De Ivoriaanse middenvelder is in korte tijd erg belangrijk geworden voor PSV, is de algehele conclusie.


De ESPN analisten Ronald de Boer, Kenneth Perez en Arnold Bruggink waren na afloop van Ajax – PSV lovend over Sangaré.

“Hij is echt essentieel”, is de conclusie. “Hij had de meeste tackles en meeste gewonnen duels. Hij zit overal tussen. We hebben het weleens over jeugdvoetbal, maar dat kun je bij Sangaré vergeten: dit is grotenmannenvoetbal. Hij gebruikt zijn lichaam, ziet de momenten dat hij druk kan zetten en dan komt er echt iemand op je af. Pablo Rosario en Sangaré moeten bij PSV echt veel werk verzetten, maar ik moet zeggen dat hij onderbelicht is. Er zit zóveel geweld achter.”

De Ivoriaanse krachtpatser koppelt kracht aan souplesse en is niet van de bal te zetten. Verdedigend staat hij ook zijn mannetje en tegenstanders worden soms heel eenvoudig opzij gezet. De NOS analisten van Hooijdonk, Afellay en van der Vaart zien Sangaré snel een stap naar de Premier League maken. Ook Ronald de Boer is gecharmeerd van de Ivoriaan.

Kenneth Perez stelt dat Sangaré afgelopen zomer een goede keuze heeft gemaakt met PSV. “Hier kan hij passen, trappen en wat comfortabeler aan de bal worden. Hij slaagt in Engeland eerder dan Rosario en Donny van de Beek, terwijl wij in Nederland allemaal Van de Beek betere speler vinden”, aldus Kenneth Perez, die opnieuw bijval kreeg van zijn collega’s.


Facebook Comments