Home Nieuws Analisten lyrisch over Cody Gakpo: ‘Een extra jaar PSV zou slim zijn’

Analisten lyrisch over Cody Gakpo: ‘Een extra jaar PSV zou slim zijn’

517
0

Na 6 weken blessureleed is Cody Gakpo weer terug en hoe. De aanvaller was met de band om de arm meteen belangrijk voor PSV.

Het zorgde daags na de afgetekende overwinning van PSV op FC Utrecht voor enthousiaste reactie analyses aan de tafels van de verschillende praatprogramma’s.


Zo waren Kenneth Perez en Arnold Bruggink al lyrisch over het spel van Gakpo na zijn rentree. Ook Ibrahim Afellay was onder de indruk. De NOS analist was lange tijd teamgenoot van Gakpo en weet hoe professioneel Gakpo is. “Ik denk dat we dat allemaal zijn”, begint Afellay bij Studio Voetbal. “Alles wat Gakpo doet is vuur, hij straalt enorm veel ambitie en kracht uit.”

Het zorgt ervoor dat de toekomst van Gakpo ook weer onderwerp van gesprek wordt want de aanvaller staat er goed op in het buitenland. Afgelopen zomer zou onder meer Bayern München voor hem in de markt zijn geweest.

Daarover zegt Afellay: “Hij weet heel goed wat hij wil. Ik denk wel dat het voor hem slim zou zin om sowieso nog een jaar bij PSV te blijven. Zeker met het oog op het WK 2022 in Qatar. Als hij daar bij wil zijn, moet hij spelen en bij PSV is dat gegarandeerd het geval. Met een jaartje extra zou hij PSV als aanvoerder zelfs nog meer naar zijn hand kunnen zetten.”

Theo Janssen noemt Gakpo ‘een fantastische speler’. Ook Arno Vermeulen is lyrisch. “Het is zo’n verstandige jongen. Hij is enorm rustig en zelfverzekerd, op een goede manier. Hij heeft echt de persoonlijkheid om in het topvoetbal te functioneren.”