Home Nieuws Analisten lyrisch na ’trainingspotje’ en 38 schoten op doel: ‘Grootste positieve metamorfose...

Analisten lyrisch na ’trainingspotje’ en 38 schoten op doel: ‘Grootste positieve metamorfose in de Eredivisie’

2224
0

Het PSV van trainer Peter Bosz wint de ene na de andere Eredivisie-wedstrijd en maakt indruk met goed spel.

Weekblad Voetbal International omschreef PSV – FC Volendam als ’trainingspotje’ in de rust van de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond. De ploeg van Peter Bosz speelde inderdaad met Volendam en gaf slechts een klein kansje weg in de eerste helft. FV Volendam schoot in 95 minuten spel in het Philips Stadion slechts één keer op doel en dat was dan ook meteen de rake strafschop.

PSV bleek heer en meester te zijn. De ploeg van Peter Bosz was dit seizoen slechts tegen Arsenal niet heer en meester in een wedstrijd onder leiding van de nieuwe coach, die indruk met zijn werkwijze. Ook in Rotterdam tegen Feyenoord bleek PSV heer en meester te zijn als we het percentage balbezit in ogenschouw nemen. Wie bijvoorbeeld naar de wedstrijdstatistieken in de uitwedstrijd in Londen tegen Arsenal kijkt, zag dat PSV ook in Londen ondanks de 3-0 achterstand bepaald geen modderfiguur sloeg. Het resultaat daarentegen bleek natuurlijk ver achter.

Het geheel zorgt na drie maanden Peter Bosz voor lovende kritieken. Ook bij de heren van ESPN. Analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez zijn onder de indruk van PSV en het werk van Peter Bosz. De ESPN-analisten stellen dat PSV afgelopen zomer een grote en zeer positieve ontwikkeling onder Peter Bosz heeft doorgemaakt.

Tegen FC Volendam noteerde de ploeg van Bosz maar liefst 38 schoten. “Dat was echt spectaculair”, zegt Kwakman bij Dit was het Weekend. “Over het algemeen is het leuk om naar te kijken. Ze spelen écht om te winnen, om aan te vallen. Met het nodige risico. En ze geven heel weinig weg. Dat was vaak de kritiek op Peter Bosz, dat zijn ploegen veel weggeven. Ik vind dat het goed staat.”

“De grootste, positieve metamorfose van dit seizoen is PSV”, valt Perez zijn collega bij. “Qua spel, een totaal andere speelstijl. Totáál.”

De Deen stelt dat PSV op de transfermarkt het verschil heeft gemaakt en wijst daarbij naar de miljoeneninvesteringen. “Als je de spelers kan halen die je wil hebben.Ze hebben heel goed ingekocht. In kwaliteit zijn ze erop vooruit gegaan. Dit jaar moet hét jaar worden”, aldus Kenneth Perez, die ok weer bijval krijgt van Kees Kwakman.


Vorig artikelPOLL | De komst van de centrale verdediger Armel Bella-Kotchap
Volgend artikelXavi Simons en RB Leipzig geven 2-0 voorsprong tegen Bayern München weg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in