Home Nieuws Analisten lyrisch: ‘Ik kan mij niet herinneren dat iemand op deze leeftijd...

Analisten lyrisch: ‘Ik kan mij niet herinneren dat iemand op deze leeftijd zo goed is’

1143
0

Vraag menig analist naar Xavi Simons en de antwoorden laten zich inmiddels raden.

Of Xavi Simons nu bij de NOS geanalyseerd wordt, bij de Telegraaf of ESPN. De conclusies zijn eensgezind. Xavi Simons is wereldtop, of althans wereldtop in wording. De razendsnelle ontwikkeling van Xavi Simons was zaterdagavond opnieuw onderwerp van gesprek bij De Eretribune. Marciano Vink is lyrisch, zoals eerder Arno Vermeulen ook zijn bewondering uitsprak. Perez en Vink zijn uitgesproken over Simons, terwijl Kees Kwakman hoopt dat hij nog een paar jaar in de Eredivisie blijft.

“Wat een wereldgoal. Man, man, man”, zegt Vink in het ESPN-programma. “De aanname achter zijn standbeen, het wegdraaien en dan in de verre hoek. Hij raakt hem goddelijk.” Vink vindt de negentienjarige Simons een bijzonder talent, zo laat hij blijken. “Het niveau dat hij laat zien, als je dat vergelijkt met de andere voetballers uit Nederland die de top hebben gehaald, ik kan mij niet herinneren dat iemand op deze leeftijd al zó dominant is bij een Nederlandse topclub.”

In de studio wordt Simons in één adem genoemd met spelers als Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Hans Kraaij trapt wel op de rem en noemt Simons nog geen wereldtop. “Je gevoel zegt: blijf nog twee seizoenen bij PSV, wordt sterker en wordt nog dominanter in Europa”, stelt Kwakman vast.

“Maar het pad is voor iedereen anders. Hij heeft natuurlijk al buitenlandse avonturen achter de rug, hij heeft daar al aan geroken en heeft al meegedaan met de grootste spelers. Misschien is hij heel verstandig en blijft hij nog een paar jaar in de Eredivisie. Ik hoop het. Maar als hij zo doorgaat, dan zijn die clubs natuurlijk ook niet gek.”

Ook Luuk de Jong is onder de indruk van de ontwikkeling die Simons doormaakt maar tegelijk stelt de Jong dat er ook nog het nodige te verbeteren valt. “Ik zie dat hij enorme stappen maakt, al vanaf het moment dat hij hier is gekomen”, zegt de aanvoerder van PSV. “Voor mijn gevoel wordt hij iedere dag beter en dat laat hij ook zien op het veld. Met zijn fantastische goal, maar ook met de power en energie die hij erin stopt. Dat is een kwaliteit.”

Is Simons al van de buitencategorie? “Op dit moment vind ik hem heel goed. En ik hoop voor hem dat hij buitencategorie kan worden. Xavi is echt een teamspeler, dat zie je aan alles. Hij vecht, hij gaat en hij houdt het overzicht”, aldus Luuk de Jong.


Vorig artikelPSV denkt momenteel niet aan uitbreiding Philips Stadion maar mogelijkheden blijven bekeken worden
Volgend artikelMo Ihattaren opnieuw opgepakt, opnieuw huiszoeking | Juventus verleende verlof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in