Home Nieuws Analisten lovend over ‘Europese topspeler’ Ibrahim Sangaré, Valentijn Driessen blijft twijfels houden

Analisten lovend over ‘Europese topspeler’ Ibrahim Sangaré, Valentijn Driessen blijft twijfels houden

1505
0

Ibrahim Sangaré is inmiddels niet meer weg te denken uit de basis van het elftal van Roger Schmidt.

De middenvelder weet zich meer dan prima staande te houden tegen vrijwel iedere tegenstander en maakt een prachtige ontwikkeling door. Ook in Europese wedstrijden weet de geblokte middenvelder een belangrijke rol voor PSV te vertolken. Daarnaast blijkt de Ivoriaanse krachtpatser ook over scorend vermogen te beschikken. Echter als balafpakker lijkt er in de Eredivisie geen betere speler rond te lopen dan de Ivoriaan. Vrijwel iedere analist die zijn of haar vak goed verstaat ziet de middenvelder zienderogen een ontwikkeling doormaken. Valentijn Driessen blijft echter twijfels houden.

“We moeten vaststellen dat het eerste jaar van Sangaré gewoon niet goed was. Nu komt het er wat beter uit, maar we zitten wel in de Nederlandse competitie. Het is allemaal niet echt hoogstaand qua tegenstand”, aldus een kritische Driessen bij Voetbalpraat op ESPN. “In de Eredivisie houdt hij zich wel staande ja maar internationaal moet ik het nog zien’, gaat Driessen op ESPN verder tegenover collega Willem Vissers van de Volkskrant. Vissers countert terug met de woorden: “PSV koopt hem toch ook voor de Eredivisie om daar het verschil te maken. Wij wonen in Nederland en zij hebben hem gekocht voor deze competitie”. Driessen blijkt nog geen fan van de Ivroriaanse middenvelder te zijn en wijst naar zijn performance in de wedstrijd tegen Ajax, waar Sangaré het inderdaad af liet weten.

Kees Kwakman ziet dat de middenvelder zich goed ontwikkelt. “Hij miste kwaliteiten die wij in Nederland graag zien van een middenvelder”, stelt de analist, die de vergelijking maakt met Ajacied Álvarez. “Dat is echt een controleur. Die speelt simpel. Hij weet beter wat hij wel en niet kan dan Sangaré, maar hij krijgt nu vertrouwen. Als hij aan een solo begint, ziet het er af en toe nog wat raar uit, maar er lukt steeds meer.”

Ook Aad de Mos, Kenneth Perez en de NOS analisten van der Vaart, van Hooijdonk en Afellay hebben veel of voor de kwaliteiten van de Ivoriaanse middenvelder. De verwachting is dan ook dat PSV en de middenvelder binnen afzienbare tijd een toptransfer te wachten staat.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here