Home Nieuws Analisten loven realiteitszin Philip Cocu

Analisten loven realiteitszin Philip Cocu

39
0

Phillip Cocu haalde in de wedstrijd tegen Sparta Hirving Lozano naar de kant en een deel van de toch al veel te kritische PSV fans, was het daar niet mee eens.

De wissel kwam Cocu op gefluit te staan. De verdedigende wissel was meteen voer voor gespreksstof bij Studio Voetbal. De analisten wisten Philip Cocu één voor één te prijzen. Complimenten voor de realiteitszin van Philip Cocu, was de strekking van de analyse.

Dat oordeelde Kees Jansma zondagavond bij Studio Voetbal. “Cocu doet aan realiteitszin. Dat is niet altijd even leuk, maar dat betekent wel dat hij zijn eigen spelersmateriaal kent”, aldus de presentator van FOX Sports. “Hij geneert zich er niet voor om tegen een mindere tegenstander een aanvaller eruit te gooien voor een verdediger.”

“Hij wil kampioen worden, dat is zijn opdracht”, vervolgt Jansma. “Natuurlijk wil hij dat met mooi voetbal doen, maar dat komt bij deze ploeg pas op de tweede plaats. Hij wil winnen. Dat is misschien haast wel on-Nederlands, maar misschien wel de toekomst van het Nederlandse voetbal. Want we komen een beetje tekort aan realiteitszin.”

Pierre van Hooijdonk was zondag tegen Sparta niet onder de indruk van het spel van PSV. Echter overdreef de analist in de kansen voor de Rotterdammers. De Bredanaar stelde dat Sparta prima kansen kreeg om op voorsprong te komen maar meer dan een handvol mogelijkheden kreeg Sparta niet. Schoten van buiten de zestien zijn immer geen kansen maar mogelijkheden. “Het klinkt vervelend, maar Sparta had zondagmiddag het betere van het spel, maar PSV controleert de wedstrijd. Je weet dat ze op een gegeven moment scoren en dat gebeurde ook. Sparta kon best scoren, maar miste voorin kwaliteit.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here