Home Nieuws Analisten kraken houding Ajax en prijzen spelplan PSV: ‘PSV wilde het gewoon...

Analisten kraken houding Ajax en prijzen spelplan PSV: ‘PSV wilde het gewoon veel meer dan Ajax’

1184
0

PSV – Ajax is voer voor analisten gebleken na de afgetekende 3-0 overwinning in het Philips Stadion.

De verschillende tafels waren zondagavond goed gevuld en de meeste kritische geluiden bleken voor de ploeg van Johny Heitinga te zijn. Zo vond ESPN en NOS analist Pierre van Hooijdonk dat het compleet aan beleving ontbrak bij de ploeg van trainer John Heitinga.

“PSV wilde het toch gewoon veel meer dan Ajax?”, vraagt Van Hooijdonk hardop aan tafel bij NOS Studio Voetbal. “Ajax dacht het wel te gaan redden op talent, maar talent kan alleen winnen als je in vorm bent. En dat is Ajax niet. Ajax speelde zich in de eerste seconden al volledig uit de wedstrijd. Ik vond het schrijnend om te zien wat Ajax, met name in de eerste helft, op de mat legde. Ik vond het echt beschamend.”

Van Hooijdonk gaat verder: “Ik vraag me ook af… Als je het zo slecht ziet gaan. Vanaf de eerste secondes. Waarom moet je dan als trainer wachten tot de rust om een aanpassing te doen? Is dat niet tijdens een eerste helft te herstellen? Ze kwamen helemaal niet aan aanvallen toe. Tadic die alleen maar met zijn handen om de verdediger probeert om het aanspeelpunt van een zaalvoetbalteam uit te hangen”, aldus een kritische Pierre van Hooijdonk.

Willem van Hanegem heeft ook weinig goede woorden over voor Ajax. Van Hanegem vreest met grote vrezen voor het Ajax van Heitinga. ‘Opvallen bij Ajax op dit moment niet zo moeilijk. Tikkie terug was het weer in Eindhoven. PSV zocht sneller de aanval, er zat meer power in. En dan denk je toch: als Ajax komende zondag in de Kuip ook nog van PSV verliest in de bekerfinale dan is het wel zo’n beetje het slechtste seizoen sinds de eeuwwisseling”, is van Hanegem van mening.


Vorig artikelVIDEO | De aftermovie van PSV – Ajax met Inside beelden
Volgend artikelShurandy Sambo provoceert Twente fans, krijgt rood en mist Sparta – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in