Home Nieuws Analisten koppelen Joey Veerman opnieuw aan PSV: ‘Schmidt kan wel met Veerman...

Analisten koppelen Joey Veerman opnieuw aan PSV: ‘Schmidt kan wel met Veerman omgaan’

2656
0

PSV en spelmakers. Het is een wekelijks terugkerend item.

Mo Ihattaren is er nog niet aan toe, Pablo Rosario en Sangare zijn niet geschikt om wat meer creativiteit aan het statische middenveld van PSV te geven en Thomas en Mauro Junior zijn om uiteenlopende redenen ook niet geschikt die rol op het middenveld op zich te nemen. Dan Joey Veerman van Heerenveen.


De 22-jarige middenvelder flirtte deze week opnieuw met de stap naar een topclub in Nederland, waarbij bv analist Perez de Volendammer graag voor PSV ziet spelen.

“De top van Nederland lijkt me heel leuk, ik wil het graag proberen”, zei Veerman bij ESPN. Perez begrijpt dat wel en voorziet een mooie toekomst in de top. “Ik denk dat hij er bij PSV heel veel voetbal in zou kunnen brengen, mits de trainer dat wil. Anders heeft het geen zin. Daar moet hij goed naar kijken”, adviseert de ESPN-analist.

“Omdat het nu zo loopt met Mohamed Ihattaren, denken wij: Schmidt kan niet omgaan met technische spelers. Maar dat zal toch niet het geval zijn? Hij zal heus wel met Veerman kunnen omgaan”, vervolgt Perez. “Maar hij zegt zelf ook een bepaalde gebruiksaanwijzing te hebben: als je iets tegen hem zegt, kun je ook iets terug verwachten. Dat is niet altijd handig, zeker niet bij een club waar twee spelers op jouw plek azen.”

Perez is fan van Veerman en zegt: ‘een heerlijk joch’. “Maar heeft hij ook het heilige vuur om in de absolute top te spelen? Wil hij echt kneiterfit worden? Hij hoort bij de allerbeste voetballers in de Eredivisie, maar bij topclubs gaat het niet altijd zoals jij dat wil en dus moet je concessies doen.”