Home Nieuws Analisten kijken vooruit naar Feyenoord – PSV en vrezen voor titelrace: ‘Ze...

Analisten kijken vooruit naar Feyenoord – PSV en vrezen voor titelrace: ‘Ze spelen als een tierelier’

6384
0

Op geheel eigenwijze kijkt Wim Kieft vooruit naar de komende weken van de Eredivisie. Weken waarin er voor PSV veel op het spel staat. Ook AD-journalist Maarten Wijffels laat zijn licht schijnen op het geheel, in navolging van Marco Timmer.

Te beginnen met de koppositie want de ploeg van Peter Bosz verloor zoals bekend nog geen punt na elf wedstrijden. In Rotterdam dreigt men al aardig nerveus te geraken van de stabiele prestaties van het huidige PSV. Wekelijks kijken de Feyenoord-fans naar de bekende Teletekst-pagina’s in de hoop dat PSV of één of drie punten gaat verspelen of dan maar een tegendoelpunt te verwerken krijgt in verband met een toekomstige strijd op doelsaldo.

Geen van allen pakt momenteel uit in het voordeel van Feyenoord want PSV rijgt niet alleen de punten aaneen maar ook de doelpunten vallen als rijpe appelen van de boom. PSV heeft dus nog altijd geen wedstrijd verloren in de Eredivisie en staan zeven punten los van de eerste achtervolger, dat niet naar de naam van Feyenoord luistert.

Voor PSV is het zaak de volle buit te koesteren en vast te houden. Met 33 punten uit elf wedstrijden en al 41 gescoorde doelpunten in de Eredivisie kunnen we spreken van een geweldige serie. Voor PSV clubwatcher Marco Timmer is het inmiddels aanleiding om voorzichtig te gaan concluderen dat de titelstrijd mogelijk in december al beslist is. Ook tegen Heracles haalde PSV weer uit: 0-6, met zes(!) verschillende doelpuntenmakers.

Peter Bosz is momenteel een meer dan tevreden trainer. “Bosz maakt die som ook elke zomer, gerelateerd aan zijn gekende manier van spelen”, schrijft Maarten Wijffels in het Algemeen Dagblad. “Het niveau van club waar hij op dat moment werkt, maakt natuurlijk uit. Bij Heracles of Bayer Leverkusen kom je tot een iets andere doelpuntenprognose dan bij topclub PSV”, klinkt het in een analyse van Maarten Wijffels, AD-journalist van dienst.

Door de velde doelpunten komen ook de nodige Eredivisie-records in beeld. Het record van meeste doelpunten na elf wedstrijden staat namelijk op 49 doelpunten. “Wél een record nu: het PSV van Bosz is de eerste ploeg ooit in de Eredivisie die vier opeenvolgende uitwedstrijden met minstens vier goals verschil won”, weet Wijffels te melden.

Zoals gezegd voorziet PSV-watcher Marco Timmer voor PSV wellicht een eenvoudige titelrace na de winterstop. Timmer denkt dat PSV de titelrace kan beslissen in Rotterdam. Toch mogen we niet te vroeg juichen. Uitwedstrijden tegen FC Twente, AZ en Feyenoord zijn zware uitbeurten te noemen.

Ook Wim Kieft wordt gevraagd wie de ploeg van Peter Bosz moet gaan stoppen, maar daar lijkt de oud-PSV spits momenteel ook geen antwoord op te hebben. “Ja, wie? Het enige wat je nu hebt is dat Feyenoord die wedstrijd in december in Rotterdam gaan winnen”, stelt hij in een video-item voor Veronica Offside. “Dan breng je de marge naar vier. Als dat niet lukt wordt het wel een lastig verhaal, want ze spelen als een tierelier dat PSV”, aldus Wim Kieft over de titelrace met Feyenoord.


Vorig artikelPeter Bosz wijst naar fans Lens en hoopt op massale support PSV-fans in het Philips Stadion
Volgend artikelTrainer Lens zag indrukwekkende week PSV met lede ogen aan: ‘Ze scoren 5 keer tegen Ajax’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in