Home Nieuws Analisten kijken op van spel Philipp Max maar zijn lovend over Boscagli

Analisten kijken op van spel Philipp Max maar zijn lovend over Boscagli

521
0

Philipp Max mag met recht wel een echte aanwinst voor het lopende seizoen worden genoemd.

De Duitse aanvallend ingestelde back doet het naar behoren, maakt een goede indruk en wist zich voor het Duitse nationale elftal al te ontwikkelen tot basisspeler.


Net als het gehele elftal van PSV, liet ook Max een terugval zien. Aanvallend was het lange tijd ruim voldoende maar verdedigend was het soms onder de maat. Met name in de topwedstrijden liet Max zien soms moeite te hebben aan te haken op het defensieve vlak.

Afgelopen zondag was het ook wat anders dan anders, wat het spel van Max aangaat, zagen ook de ESPN analisten in de studio. Het optreden van Philipp Max in de eerste helft van PSV – Heracles Almelo kon analist Kenneth Perez bepaald niet bekoren. De Duitse linksback lijkt wel ‘ziek’, aldus de ESPN-analist.

In de studio werd geopperd dat Max een offday had en daar sprong Perez gretig op in. “Max! Ik denk dat hij ziek is”, lacht hij. “Alles wat hij doet is gewoon vertraagd. Hoe hij sprint, hoe hij de bal raakt… Eén op de drie ballen heeft hij gewoon ingeleverd. Het ziet er best wel gek uit.”

Waar Olivier Boscagli de afgelopen maandne regelmatig werd bekritiseerd, lijkt de kritiek nu plaats te maken voor lof. De Fransman maakte voor rust een veel betere indruk op Perez. Boscagli kreeg van Roger Schmidt de voorkeur boven Ibrahim Sangaré en stond aan de basis van twee doelpunten van Donyell Malen en Denzel Dumfries.

“Dit is wat je gemist hebt op het middenveld. Sangaré zou zulke ballen nooit geven. Dat is dus het verschil tussen een breker en iemand die een beetje kan voetballen.”