Home Nieuws Analisten houden Bert van Marwijk spiegel voor en wijzen naar ‘gedoe met...

Analisten houden Bert van Marwijk spiegel voor en wijzen naar ‘gedoe met Afellay’

1986
0

Niet alleen het Eindhovens Dagblad wist zich afgelopen dagen te verbazen over de uitspraken van Bert van Marwijk maar ook analisten als Arno Vermeulen en Kenneth Perez wisten soms niet wat ze hoorden. Ze houden Bert van Marwijk dan ook een spiegel voor.

Rosario aanvoerder, Afellay aanvoerder, Dumfries aanvoerder maar toch ook Afellay aanvoerder. Zomaar een korte opsomming over het aanvoerderschap van een topclub. Het is bijna lachwekkend hoe amateuristisch het aanvoerderschap bij PSV is ingevuld afgelopen half jaar.


Diverse analisten zetten in ieder geval grote vraagtekens bij de uitspraken van Bert van Marwijk bij Rondo. De uitspraken van Van Marwijk wekten veel verbazing. “Hij verdedigde Mark heel erg en gaf direct de schuld aan de technisch directeur, die hij niet bij naam noemde”, zegt Vermeulen bij Voetbalpraat op FOX Sports. “Van Marwijk en Van Bommel hadden vader en zoon kunnen zijn. Ze lijken op elkaar en denken hetzelfde. Nu neemt hij het op voor Van Bommel op een manier waar je jeuk van krijgt.”

Van Marwijk nuanceerde de kritiek op Van Bommel en stelde onder meer dat zijn schoonzoon niet voor de volle honderd procent de schuld mag krijgen van het aankoopbeleid. “Hij had niet altijd gelijk. Van Marwijk vergat een paar dingen”, zegt Vermeulen. “Hij zei dat hij wat transfers betreft afhankelijk was van de scouting, maar Van Marwijk en Van Bommel hebben Sainsbury en Behich gehaald. Die voegden niets toe.” .

“Het hele gedoe met Afellay komt bij Van Bommel en Van Marwijk vandaan. Hij was helemaal niet fit en werd meteen aanvoerder gemaakt. Dat hangt het hele jaar boven het elftal. Zondag  speelde hij weer niet. Daar hebben Van Marwijk en Van Bommel mee te maken gehad. Ik vond dat hij de rol van Van Bommel te veel uitvlakte. Je weet gewoon dat het zijn schoonvader is. Ze zijn gek op elkaar en hij dekt hem op allerlei manieren.”