Home Nieuws Analisten hebben te doen met Bruma na sportief dieptepunt: ‘Slechtste invalbeurt ooit’

Analisten hebben te doen met Bruma na sportief dieptepunt: ‘Slechtste invalbeurt ooit’

588
0

PSV beleefde dit seizoen al menig dieptepunt met nederlagen en zeer zwak spel maar de invalbeurt van Bruma in Groningen kan ook bestempeld worden als nieuw dieptepunt.

Het was onthutsend slecht wat de aanvaller in het hoge noorden liet zien. De supporters van Groningen en PSV zagen een aanvaller met een spreekwoordelijk hoog voltage op de voetbalschoenen. Iedere bal leek van zijn voeten te springen. De invalbeurt van Bruma in Groningen was een sportief dieptepunt te noemen. De Portugese aanvaller had veertien balcontacten en leed acht keer kinderlijk balverlies.


De 12 tot 15 minuten die Bruma van Faber kreeg waren zeldzaam slecht te noemen. Het is duidelijk dat Bruma momenteel geen greintje zelfvertrouwen heeft. Hendrix speelde Bruma niet best in aan de zijlijn maar van een professioneel voetballer mag toch worden verwacht dat een pass op scheenbeen hoogte toch onder controle wordt gebracht. Bruma liet de bal onder zijn voeten glijden en het was het begin van een dramatische invalbeurt.

De analisten in de studio van Fox Sports wisten niet wat ze zagen en kregen medelijden met de onfortuinlijke Portugees. Kenneth Perez staat te boek als kundig analist maar schroomt vaak niet ook enig cynisme te prediken maar in het geval van Bruma liet Perez zich van zijn menselijke kant zien.

“Dit was misschien wel de aller-, allerslechtste invalbeurt die je ooit zult meemaken. Echt geen één ding deed hij goed”, stelt hij in de studio van FOX Sports. “Het is bijna sneu. Ik kan me voorstellen hoe hij zich voelt. Hij heeft, denk ik, op dit moment het gevoel dat hij nog geen skippybal kan hooghouden.”

Perez noemt het optreden van Bruma ‘extreem slecht’. “Vandaag ging echt alles fout. Dat komt niet zo vaak voor. Het zijn basisdingen: balaannames, passes. Natuurlijk kan hij wel goed voetballen, maar hij zal hier zelf uit moeten komen. Het is een Portugees international en hij heeft alle vertegenwoordigende jeugdelftallen doorlopen dus deze jongen kan echt wel goed voetballen en het is zeker niet zo dat hij er helemaal niks van kan”, aldus Perez, die bijval kreeg van Ronald de Boer en van Gangelen.


Facebook Comments Box