Home Nieuws Analisten hard voor ‘niet-kampioenskandidaat’ PSV: ‘Gakpo en Veerman kunnen het niet aan’

Analisten hard voor ‘niet-kampioenskandidaat’ PSV: ‘Gakpo en Veerman kunnen het niet aan’

8830
0

Een doelpunt ten spijt maar aanvoerder Cody Gakpo krijgt flink veel kritiek te verwerken na de wedstrijd tegen de Noren.

PSV kon de Noorse tegenstander nu eenmaal niet stuk spelen en dat leverde na afloop veel kritiek op. Kenneth Perez, Pierre van Hooijdonk en Marciano Vink oordelen keihard over PSV. Het gelijke spel doet veel stof opwaaien. Door een prima redding van Walter Benítez ontsnapte PSV in blessuretijd zelfs aan een nederlaag, die overigens onverdiend geweest zou zijn.

“Wie laat deze man lopen?’, begint Perez bij ESPN. “Joey Veerman. In de aller, aller, allerlaatste minuut. Waarschijnlijk dacht hij: Mwene wint dat duel wel. Voor hetzelfde geld verlies je deze wedstrijd. In de tweede helft zat er iets meer energie in, maar ja, mag het? PSV moet écht heel diep gaan graven. Naar vorm, naar houvast. Als je PSV nu ziet, kun je toch niet echt zeggen dat dit een kampioenskandidaat is? Dat dit een team is dat gaat strijden om het kampioenschap?”, zegt Perez, die als er overdreven kan worden, dat niet na weet te laten.

Marciano Vink wijst naar Cody Gakpo en Joey Veerman. “Zodra er meer wordt gevraagd van dit PSV, zie je de poppetjes wegvallen. Gakpo, Veerman. Blijkbaar kunnen ze dit dus niet aan. Gakpo maakt een prachtige goal, maar brengt uiteindelijk te weinig. Heel PSV bracht te weinig. Na rust was het een stukje beter. Er zat iets meer geloof in”, zag Vink.

Analist Pierre van Hooijdonk wijst naar de afhankelijkheid van Xavi Simons. De analist vindt het zorgelijk dat Simons de speler is waar PSV zo van afhankelijk van is. “Iedereen hangt met zijn hele lijf op de rug van één jonge speler: Simons. Normaal gesproken zou dat Luuk de Jong zijn, maar Simons heeft bewezen dat hij al enorm belangrijk is voor dit PSV. Als het zo draait als de afgelopen weken, moet hij degene zijn die met ideeën komt.”


Vorig artikelRuud van Nistelrooij verwacht donderdagavond een reactie, een defensieve reactie
Volgend artikelEuropa League-wedstrijd Arsenal – PSV gaat mogelijk niet door

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in