Home Nieuws Analisten hard voor Mario Götze, die zich lastig laat analyseren: ‘Götze oogt...

Analisten hard voor Mario Götze, die zich lastig laat analyseren: ‘Götze oogt niet als een leider die écht kwaad kan worden’

774
0

Hoe moet men Mario Götze nu precies analyseren? De Duitser na 1,5 jaar PSV om verschillende redenen een groot gespreksonderwerp.

Na bijna anderhalf jaar PSV valt het niet mee de Duitser te analyseren maar dat er meer gebracht kan en moet worden staat wel vast. De Duitse voetballer is een begenadigd technicus maar de simpele conclusie is ook dat het er te weinig uitkomt. Daags na de remise in en tegen Heerenveen worden de kritische pijlen dan toch weer op Mario Gotze gericht. De Duitse wereldkampioen laat af en toe prachtige staaltjes voetbal zien, wat bijna tot kunst verheven kan worden maar evenzo vaak is het ook helemaal niks wat er gebracht wordt. Zijn ervaring is van groot belang op de Herdgang en tijdens wedstrijden maar draagt Götze PSV ook tegen Feyenoord en Ajax of alleen tegen de kleinere ploegen?


Net op het moment dat er weer een discussie lijkt los te branden over het magere spel van de aanvaller, tovert hij weer met zijn voeten en is hij belangrijk voor PSV. Zoals bijvoorbeeld in de thuiswedstijd tegen Real Sociedad. Onnavolgbaar voetbal van de bovenste plank maar daarna kan het ook zomaar weken stil zijn rond de Duitser. In en tegen Heerenveen was het weer vrij matig wta Götze liet zien en dus was hij maandagmiddag gespreksonderwerp tussen Rik Elfrink en Aad de Mos.

Elfrink en De Mos zijn het er maandag natuurlijk over eens dat PSV onnodig punten heeft laten liggen in Friesland maar het tweetal richt de pijlen ook op Mario Götze, die niet opstond in Heerenveen. “Na de eerste helft moet je al met 2-0 of zelfs 3-0 voor staan”, stelt De Mos. Elfrink: “Het is allemaal heel vrijblijvend. Ik zie ook geen woede na een gemiste kans.” De Mos zou de Mos niet zijn als hij dat niet al eerder gezien had. “Dat ontbreekt er bij PSV”, wordt er geconcludeerd.

Mario Götze analyserend zeggen de beide analisten over de Duitser: “Hij is geen echte leider die echt kwaad kan worden”, zegt De Mos. “Het zit niet in zijn karakter om boos te worden, maar PSV heeft zoiets wel nodig. Alleen hebben ze die persoonlijkheden niet.” Opvallend is wel dat Götze zelden gewisseld wordt en ergens meer krediet lijkt te hebben dan menig ander. Op sociale media luidt de kritiek aan het adres van Götze soms als volgt: ‘Die heeft er gewoon geen zin meer in en vindt het allemaal wel best’, klinkt het.