Home Nieuws Analisten hard voor Guus Til, zuchtende analyses over basistechniek: ‘Betrek hem zo...

Analisten hard voor Guus Til, zuchtende analyses over basistechniek: ‘Betrek hem zo min mogelijk in het spel’

612
0

PSV kende ook in de return tegen de Zwitserse laagvlieger geen enkele moeite de wedstrijd winnend af te sluiten.

Vrijwel alle spelers behaalden een ruime voldoende maar er was wel sprake van opnieuw een mindere wedstrijd van Guus Til. De targetman en afmaker beheerst enkele simpele facetten van het voetbal niet en dat betekent dat vele ballen van zijn voeten springen en simpele aannames vaak te veel zijn voor Til. Dat gegeven mag opvallend worden genoemd. Na afloop kreeg Til de nodige kritieken te verwerken.

De analisten van ESPN waren niet bepaald onder de indruk van de voetballende kwaliteiten van Guus Til. Kenneth Perez en Marciano Vink zien dat de middenvelder aan de bal eigenlijk weinig toevoegt aan het elftal. Daarin staan beide analisten stevig in hun recht want het was wederom onvoldoende aan de bal wat de geboren Amsterdammer liet zien.

Til kreeg tegen FC Zürich de kans in de spits maar overtuigde bepaald niet. Perez vond het vrij matig en zuchtte eens goed voor hij zijn analyse over Til begon. “Zijn passing is heel bijzonder. Vorig jaar heb ik hem geïnterviewd. Toen zei Til dat hij bij AZ werd gezien als een technisch vaardige middenvelder. Hij heeft wel goede zelfkennis, want hij zei: waar dat vandaan komt, weet ik ook niet. Hij is namelijk verre van een technisch vaardige middenvelder.”

Perez en Vink vinden dat het aan de bal beter moet. Vink wijst naar het simpele feit dat van een profvoetballer verwacht mag worden dat passing en aannames geen enkele moeite mogen kosten.

“Til is een kilometervreter, maar betrek hem zo min mogelijk bij het spel. Daar is hij gewoon niet zo heel goed in. In het hele spel vind ik hem eigenlijk een beetje een sta-in-de-weg”, stelt Perez. Vink is het eens met zijn collega. “Dit hoort toch niet zo heel moeilijk te zijn? Je bent profvoetballer om een bal aan te nemen en om hem naar de juiste kleur te spelen.”

Perez: “Dat zou je zeggen, maar dat is wel zijn probleem. Hij begon natuurlijk als een komeet in de Johan Cruijff Schaal. Toen kreeg hij ook amper de bal, maar kwam hij wel in de zestien. Maar als hij dat niet doet, zit je te kijken en denk je: Jezus, joh”, verzucht Perez.


Vorig artikelCody Gakpo speelt vermoeidheid weg en wilde tegen FC Zürich graag de 90 minuten volmaken
Volgend artikelZwitserse media kraken nieuwe Zürich-coach in ‘imposant Philips Stadion’: Angstig en griezelig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in