Home Nieuws Analisten furieus en begrijpen kritiek op Luuk de Jong niet: ‘Kotsbeu van...

Analisten furieus en begrijpen kritiek op Luuk de Jong niet: ‘Kotsbeu van die mensen’

9018
0

De analisten van ESPN Pierre van Hooijdonk en Kees Kwakman waren donderdagavond onder de indruk van de prestaties van Luuk de Jong.

De aanvoerder die in de rust inviel wist feitelijk eigenhandig de wedstrijd om te draaien met zijn vertrouwde spel in de lucht en aan de bal. Na afloop kreeg de aanvoerder de grootste complimenten toebedeeld. Luuk de Jong moet met Oranje mee naar het WK, was de uiteindelijke conclusie.

Ook lieten van Hooijdonk en Kwakman nog even weten de meningen over Luuk de Jong niet te begrijpen. Althans. de negatieve meningen. “Ik word kotsbeu van de mensen die nog steeds zeggen van: Luuk de Jong kan niet voetballen”, zegt Van Hooijdonk. “Dan snap je er namelijk geen ruk van, want hij is een specifieke voetballer, die geen zeven scharen maakt. Hij vervult een specifieke rol binnen het elftal. Het is een andere vraag of je altijd met dat type speler wil spelen, maar De Jong is echt een waardevolle kracht”, aldus een kraakheldere van Hooijdonk.

Van Hooijdonk krijgt bijval van ESPN analist Kwakman. De Volendammer vindt De Jong meer geschikt als aanspeelpunt bij het Nederlands elftal dan Vincent Janssen of Wout Weghorst. “Luuk moet mee. Ik vind hem nog steeds de beste pinchhitter die we hebben in Nederland.” Van Hooijdonk is het eens met een uitverkiezing voor de PSV’er in de definitieve WK-selectie. “Hij kan als geen ander koppen en bij Oranje kan hij ook anderen beter laten functioneren. Weghorst heeft dat niet in zich. Hij is een grote spits, maar hij is altijd iemand die zelf goals wil maken. Bij Luuk is dat anders”, aldus een uitgesproken Pierre van Hooijdonk en Kees Kwakman.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here