Home Nieuws Analisten fileren topspelers Gakpo, Sangaré en Veerman: ‘PSV bevangen door de spanning’

Analisten fileren topspelers Gakpo, Sangaré en Veerman: ‘PSV bevangen door de spanning’

3005
0

We kunnen niet in de hoofden van de elf basisspelers kijken die PSV naar Champions League voetbal moesten leiden maar volgens analist Marciano Vink was de spanning te groot.

Daar zou de ESPN analist weleens gelijk in kunnen hebben. Spelers als Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en Joey Veerman leken niet zichzelf. En dus worden genoemde spelers hard aangepakt door het landelijke journaille. Marciano Vink betwijfelt daarom of PSV dit seizoen iets in de Champions League te zoeken heeft. Vink zag hoe de spanning toesloeg in met name het thuisduel met Rangers FC in de play-offs.

PSV verloor bepaald niet kansloos met 0-1 van de Schotse topclub maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten. Vink miste overtuiging bij de mannen van Ruud van Nistelrooij. “Ik vond in ieder geval niet dat ze de wedstrijd van het jaar speelden. Het was een wedstrijd om 32 miljoen euro. Dan vind ik dat je meer mag verwachten van je topspelers”, zegt hij bij Voetbalpraat van ESPN. “Ibrahim Sangaré was niet best, Joey Veerman hebben we ook niet echt gezien. Alle ogen zijn op Cody Gakpo gericht, is Manchester United nog geïnteresseerd? Eigenlijk hebben we hem ook niet gezien. Of te weinig.”

“Heb je dan iets in de Champions League te zoeken?”, gaat Vink verder. “Buiten het feit dat het heel spijtig is dat je dat geld misloopt en voor je spelers die ervaring misloopt. Maar als je zoveel moeite hebt om de druk en de spanning van je af te voetballen…”, geeft hij zelf antwoord. “Ze waren bevangen door de spanning en konden dat niet omzetten in goed voetbal. Dan loop je achter de feiten aan en ben je overal net te laat”, aldus een kritische Marciano Vink.


Vorig artikelZo verwerkt voormalig topspits van Nistelrooij de uitschakeling: ‘Pijnlijk tot in de botten aan toe’
Volgend artikelPSV werkt aan transfer Anwar El Ghazi, die graag naar Eindhoven wil, ook Engelse media melden interesse PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in