Home Nieuws Analisten eens met elkaar: PSV is favoriet voor de landstitel

Analisten eens met elkaar: PSV is favoriet voor de landstitel

1965
0

PSV lijkt langzaam op stoom te komen. Dat is niet alleen de mening van veel fans maar ook de analisten geraken steeds meer overtuigd van de kwaliteiten van het elftal van Roger Schmidt.

Na de FOX Sports en Ziggo analisten zijn nu ook de analisten van Studio Voetbal het eens met elkaar. Niet langer geldt Ajax als favoriet voor de landstitel maar is PSV de grootste kanshebber.


De eerste wedstrijd na de korte winterstop is meteen Ajax-PSV op zondag 10 januari en kan PSV de eerste tik uitdelen. Van Hooijdonk verheugt zich erop: “Voor mijn gevoel stond Ajax de hele tijd een stukje voor, maar PSV is er stiekem naartoe geslopen. En nu zijn ze misschien zelfs favoriet.”

Afellay is het met hem eens: “Op dit moment is PSV favoriet. Zeer zeker. Ze hebben meer power én ze ruiken bloed.”

Lang was er de kritiek op het wisselbeleid van Roger Schmidt. De meest verrassende wissels op de meest vreemde momenten kwamen voorbij afgelopen weken maar de winnende coach heeft altijd gelijk. Het zou zomaar kunnen dat zijn uitvoerige roulatiesysteem straks zijn vruchten gaat afwerpen gezien de rust verhoudingen en fitheid van de spelers.

“We hebben genoeg spelers gezien”, zegt Van Hooijdonk. “En dat heeft goed uitgepakt”, vult Kees Jansma hem aan.

“We hadden toch ook verwacht dat het steeds beter zou gaan bij PSV”, aldus Janssen. “Schmidt heeft tijd nodig gehad. Ze spelen nu anders dan vorig jaar, vooral in de aanval. De spitsen zwerven overal en dat zorgt voor verrassing. Zij hebben echt een leuke ploeg om naar te kijken.”

Afellay sloot af met de volgende woorden: “PSV kan volgens mij nog veel beter dan ze nu doen. Het verval tussen de eerste en tweede helft is wel heel groot. Als dat stabieler wordt, dan zijn ze voor mij favoriet voor de titel.”


Facebook Comments