Home Nieuws Analisten, columnisten en clubiconen kraken beleid en opstellingen Roger Schmidt

Analisten, columnisten en clubiconen kraken beleid en opstellingen Roger Schmidt

360
0

De wekelijkse opstellingen van Roger Schmidt zorgen inmiddels niet alleen voor kritieken maar ook voor cynisme.

De verschillende opstellingen van PSV zorgen maandagmorgen voor veel gefronste wenkbrauwen en tevens voor gespreksonderwerpen. Ook zondagavond waren de kritieken niet van de lucht.


Analisten als Kenneth Perez en Ibrahim Afellay worden met de week kritischer maar ook cynischer. Vooralsnog heeft de winnende trainer altijd gelijk maar Schmidt loopt op een dun koortje wat zijn opstellingen en de resultaten aangaan. ‘Het was weer een allegaartje. Het lijntje was erg dun’, begon Pierre van Hooijdonk zondagavond bij Studio Voetbal.

‘Ik heb een beetje het idee dat Schmidt nog steeds denkt dat hij in de voorbereiding zit. Dat hij vandaag tegen Geldrop heeft moeten spelen en dat de competitie straks op 1 juni gaat beginnen. Je kunt wel blessures hebben, en dan doelt hij op Madueke en Gakpo, maar je zet je beste speler, Malen, op de bank.’

Ook Ibrahim Afellay kon niet begrijpen waarom Malen op de bank moest starten. ‘Een Donyell Malen op tachtig procent is toch nog steeds veel beter dan een Yorbe Vertessen? Schmidt had vandaag weer een ‘Hans Kazàn’ in petto’, haalde de oud PSV’er uit naar Schmidt op de inmiddels voor hem kenmerkende wijze. ‘Misschien wil Schmidt de spelers wel uitgerust op vakantie sturen.’

De kritiek van de ESPN analisten laat dezelfde geluiden horen. ‘Je weet toch ook dat wanneer je een paar wedstrijden achter elkaar speelt, negentig minuten, dat je sterker bent en meer inhoud hebt?’, zei analist Marciano Vink. ‘Ik hoop dat hij de competitie serieus blijft nemen. Ik vind dit geen opstelling die uitstraalt: wij gaan voor de tweede plaats. Als je met Fein, Guti, Viergever, Mauro en Vertessen begint, vind ik dat je het niet serieus neemt.’

AD Sportwereld columnist Willem van Hanegem kijkt vol vraagtekens naar Roger Schmidt. ‘Bij PSV is het in mijn ogen vaak een soort tombola’, schrijft hij. ‘Iedereen moet daar fit blijven tot de laatste competitiewedstrijd, daarom krijgt iedereen speeltijd. Waarom is mij een raadsel. Het is PSV zélf aan te rekenen dat er nog altijd een enorme strijd is om de tweede plek. Ze laten de concurrentie zelf in leven.

Ook PSV’s clubiconen Willy en René van de Kerkhof halen uit naar Schmidt na de reservebeurten van Donyell Malen en Mario Götze. Ook het nieuwe 5-3-2-systeem kan op weinig sympathie rekenen. “Het is toch niet te geloven? Zo roep je iets over jezelf af. De eerste helft was dit ook het geval. Als PSV 2-0 of 3-0 achter had gestaan, was het een verloren wedstrijd geweest.”

“Het is toch onbegrijpelijk dat je als je goede spelers hebt die op de bank laat beginnen?”, stelt René. “Dan kan Schmidt wel zeggen dat dit zijn aanpak is – het liep zondag nog goed af – maar het kan ook een keer verkeerd gaan. Ik dacht echt: als hij deze wedstrijd weer met zo’n circus begint, is het afgelopen voor Schmidt. Maar Malen en Götze redden hem.”

“Ik kan het niet meer volgen”, neemt Willy het weer over van zijn broer. Hij vindt het hoog tijd voor maatregelen vanuit de clubleiding of spelersgroep. “Hoe haalt Schmidt het in zijn hoofd om met zo’n fantasieopstelling te beginnen? Het wordt tijd dat iemand hier iets van zegt! Malen, Götze, Mo Ihattaren en Cody Gakpo moeten gewoon iedere wedstrijd, mits ze fit zijn, spelen. Dat staat buiten kijf”, aldus de broers van de Kerkhof.


Facebook Comments