Home Nieuws Analisten alsmede voetbalfans in Den Haag en Utrecht smachten naar Xavi Simons

Analisten alsmede voetbalfans in Den Haag en Utrecht smachten naar Xavi Simons

865
0

De negentien jarige Xavi Simons heeft nog geen minuut gespeeld op het WK in Qatar maar heeft heel Nederland achter zich staan.

Simons heeft zelfs nog geen minuut voor Oranje gespeeld maar bevindt zich toch in een unieke situatie. Want voetbalminnend Nederland kijkt na drie vreselijke wedstrijden uit naar Xavi Simons. De unieke Jan Mulder omschreef de drie wedstrijden van Oranje als drie begrafenissen waar hij naar heeft gekeken. Mulder heeft geen goed woord over voor het Oranje van Louis van Gaal. Ook Jan Mulder vindt dat er snel verandering moet komen. ‘Ieder kwartier dat ik naar het Nederlands Elftal kijk, moet ik even naar buiten’, is Mulder hard voor Oranje.

Ook analisten als Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay hebben geen hoge pet op van Oranje en stellen vast dat het toernooi er weleens snel op zou kunnen zitten voor Oranje. Beide NOS analisten zijn ook somber gestemd over dat wat Oranje laat zien. Dat heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met het vertoonde spel maar ook met de spelers die onder van Gaal een kans krijgen.

Van Gaal liet Steven Berghuis, Vincent Janssen, Wout Weghorst, Teun Koopmeiners en Kenneth Taylor invallen in de tweede helft. Ze kwamen allemaal binnen de lijnen bij een 2-0 stand. ‘Ik stond versteld door de wissels. Koopmeiners komt erin, terwijl die een heel slechte wedstrijd heeft gespeeld. Normaal zou je dan zeggen dat zijn beurt geweest was. Simons was niet te bekennen’, zei Van Hooijdonk.

‘Malacia had je kunnen laten invallen, je had Frimpong ook aan de andere kant kunnen laten invallen. Het zijn de aanvallers die als eerste sneuvelen in dit soort wedstrijden. Ik was heel erg verrast door de wissels, met name omdat Van Gaal had aangegeven dat Simons eraan zat te komen.’

Op televisiebeelden was te zien dat Van Gaal na afloop met elkaar spraken. Wat zou de bondscoach gezegd hebben? ‘Jouw kans komt nog wel’, speculeerde Van Hooijdonk. ‘Dat zijn de dooddoeners die je als talent te horen krijgt.’ Volgens Marco van Basten ‘was de wedstrijd ernaar’ om Simons te laten spelen. ‘Je staat 2-0 voor, dat is een ideaal scenario om een jonge jongen te brengen.’ Rafael van der Vaart sloot zich daarbij aan. ‘Wanneer zou je hem dan wel brengen? Als je het nu niet doet, doe je het nooit.’

‘Ik vind het gewoon jammer’, vervolgde Van der Vaart. ‘Het was een ideale avond voor dat soort wissels. Je ziet Janssen invallen, die ik niet in vorm vind. Pierre zei terecht al iets over Koopmeiners. Dan had je wel wat andere jongens kunnen laten invallen. Ik denk dat Luuk de Jong het ook wel verdiend had om te spelen, maar je kunt niet iedereen laten invallen. Je hebt kunnen zien dat De Jong alleen mee is als pinchhitter en niets meer. Weghorst kwam er tegen Ecuador ook al in.’

Ondertussen wordt het ongeduld onder de voetbalfans in Nederland groter en groter. Wanneer komt Oranje goed voor de dag en wanneer vermaakt Oranje de mensen in Nederland? Een cameraploeg van de NOS toog naar steden als Den Haag en Utrecht en vroeg de fans op straat en in de kroegen wat men van het huidige Oranje vindt. De antwoorden bleken eenduidig te zijn. Nederland blijkt niet warm te lopen voor de huidige Oranje.

De Oranje fans vinden het spel saai en niet om aan te zien en blijken allen eensgezind te zijn over wat er moet gebeuren dan wel veranderen: Xavi Simons moet spelen. Simons is maar wat populair onder de voetbalfans na wat hij afgelopen maanden heeft laten zien in het PSV shirt. Helaas heeft Nederland te maken met een zeer eigenwijze en vooral eigengereide bondscoach dus de kans dat we Xavi Simons in actie gaan zien op dit WK lijkt omwille van meerdere redenen klein te zijn. In dat geval zou Simons in ieder geval gelukkig weer topfit en zonder blessures met een ervaring rijker terugkeren naar Eindhoven.


Vorig artikelThe Best Online Casinos in the Netherlands
Volgend artikelGesprek na gesprek maar welke club pakt écht door? Wéér gesprekken gepland met FC Bayern en Real Madrid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in