Home Nieuws Analisten alom kritisch: ‘Een jaar lang iedereen de schuld gegeven, Vanenburg is...

Analisten alom kritisch: ‘Een jaar lang iedereen de schuld gegeven, Vanenburg is fitter dan Ihattaren’

2217
0

Vorige week was duidelijk de week van Mo Ihattaren middels de twee interviews die hij gegeven heeft aan de Telegraaf.

Het regende afgelopen dagen reacties aan het adres van de middenvelder, die toch nog weinig stappen voorwaarts weet te maken. De verschillende analisten van de diverse praatprogramma’s zijn eigenlijk allemaal dezelfde mening toebedeeld. Mo Ihattaren wijst teveel naar anderen en naar randzaken. Youri Mulder en Jan van Halst zien het somber in voor Ihattaren wat zijn sportieve toekomst aangaat. De twee Ziggo analisten zijn niet te spreken over het gedrag van de middenvelder in Italië. Mulder en van Halst sommen het rijtje clubs eenvoudig op want PSV, Juventus en Sampdoria zijn allen uitgekeken op het talent uit Utrecht.

Als de foto in het Olympisch Stadion ter sprake komt is de conclusie van de Ziggo analisten dat Gerald Vanenburg fitter is dan Mo Ihattaren, waar Vanenburg ook de vijftig jaar al is gepasseerd. Ook de Mos is uitgesproken over Ihattaren. In gesprek met Onlinewedden24.com is Aad de Mos deze week kritisch op Mo Ihattaren. ‘Hij heeft nu een jaar lang iedereen de schuld gegeven, nooit zelf in de spiegel gekeken. Dat ligt aan hem zelf. Ik denk dat het antwoord van hem zelf moet komen. Hij kan alle monden snoeren in het voetbal door in het veld prestaties te leveren. Ik denk dat hij nu in goeie handen is en het is aan hem om te bepalen hoe lang hij in goede handen wil en kan blijven. Je kan niet zomaar iedereen in de steek laten, dat heeft ie al vaak gedaan’, is de Mos stellig.

De oud-trainer kijkt ook naar de begeleiding. ‘Ik denk dat hij met Ali Dursun een goede nieuwe begeleider heeft die hem de waarheid zegt en zal helpen. Ik denk dat hij geen betere begeleider kan krijgen dan Vanenburg, die ik zelf nog gehad heb als speler, dat die hem op het inhoudelijke vlak, fysiek, technisch en tactisch moet voorbereiden op welke club dan ook. Het is aan hem om te antwoorden met zijn voeten. Het gaat erom dat hij door goede mensen omgeven wordt die hem echt begeleiden, niet om een transfer te maken en hun zakken te vullen.

Onlinewedden24.com: Is het bij Raiola dan meer een fabriek, cashen en door?

‘Het is niet zo moeilijk om De Ligt weg te brengen, Pogba weg te brengen en Zlatan weg te brengen, dat kan iedereen. Het gaat er om dat als je jonge spelers naar het buitenland brengt en die zijn vertrokken met een probleem bij een ploeg, die zijn op dat moment mentaal niet zo sterk, dat je die jongens ook echt begeleidt. Dat je er zelf bij bent, of je zet er iemand bij die zo’n jongen begeleidt vanuit jouw firma, die de taal spreekt en hem aan de hand neemt. Ik denk dat het nu allemaal via vriendjes gespeeld is en voor zo’n jongen is dat niet bevorderlijk’, aldus een kritische Aad de Mos.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here