Home Nieuws Analisten adviseren PSV contract Schmidt niet te verlengen: ‘Wat heeft hij toegevoegd...

Analisten adviseren PSV contract Schmidt niet te verlengen: ‘Wat heeft hij toegevoegd aan onze competitie en PSV?

1382
0

De verwachting is dat er binnen enkele weken nieuws rond het contract van Roger Schmidt bij PSV naar buiten zal gaan komen.

Het is momenteel niet geheel duidelijk of PSV en Roger Schmidt concreet met elkaar in gesprek zijn om het aanstaande zomer aflopende contract te gaan verlengen. Het heeft er alle schijn van dat club en trainer intenties hebben langer met elkaar door te gaan maar feit is ook dat Roger Schmidt niet altijd uitstraalt in successen te geloven met PSV. In Rotterdam en Alkmaar wordt veel minder gewezen naar budgetten dan in Eindhoven. Dat steekt de PSV achterban meer en meer en dat zou normaal gesproken Toon Gerbrands ook moeten steken. Gerbrands is en blijft immers een directeur die er niet van houdt naar excuses te wijzen.

Als het aan de analisten Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay ligt hoeft het contract van Roger Schmidt niet verlengd te gaan worden. De twee analisten zien te weinig redenen om het wél te doen. Beide analisten denken dat PSV niet verder gaat komen onder Roger Schmidt. Over de vraag of hij het contract van Schmidt zou verlengen als hij het voor het zeggen had, hoeft Van Hooijdonk niet lang na te denken. Wel klinkt er nuance door in zijn mening. Die nuance komt niet naar voren als Ibrahim Afellay om zijn mening wordt gevraagd.

“Nee, maar ik snap dat PSV het wel doet. Ook omdat alles eraan vastzit. Als je ziet welke spelers er allemaal gehaald zijn in twee jaar tijd”, zo begint hij aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. “Dan moet je dus helemaal weer opnieuw beginnen.”
Afellay kan zich wel vinden in de uitspraken van Van Hooijdonk en adviseert PSV om te stoppen met Schmidt. “Ik beoordeel hem op hetgeen ik zie. Hij is met heel veel bombarie naar PSV gehaald, dan verwacht je ook het een en ander. Ik zie geen enkele reden om met hem te verlengen.”

De verwachtingen rond PSV en Schmidt waren hooggespannen en ook Van Hooijdonk verwachtte er veel van. “Ik had er echt zin in toen hij werd aangesteld. Een buitenlandse trainer met andere ideeën. Anderhalf jaar zijn we verder, wat heeft hij nou eigenlijk toegevoegd aan onze competitie en PSV?”, vervolgt van Hooijdonk, die ook de vele pijntjes bij PSV aanhaalt. “Als ze een scheet laten, scheuren ze een hamstring.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here